Final de sezon pentru Emma Răducanu, după accidentarea la mână

Recuperarea Emmei Răducanu durează mai mult decât era preconizat, după accidentarea suferită la încheietura mâinii, la începutul acestei luni.

Emma Răducanu și-a încheiat sezonul prematur (FOTO: Getty Images)
Emma Răducanu și-a încheiat sezonul prematur (FOTO: Getty Images)

Inițial, se credea că va sta departe de teren doar câteva săptămânii și fusese inclusă în echipa din Marea Britanie pentru fosta FedCup, actuala Billie Jean King Cup. Competiția începe pe 8 noiembrie, pe Emirates Arena, din Glasgow, iar sportiva britanică de origini românești nu mai are nicio șansă să participe, notează „The Guardian”.

„Este dezamăgitor să primesc vestea de la medici că nu voi fi gata la timp, mai ales că este acasă”, a declarat Emma Răducanu, adăugând: „Am încredere în colegele mele şi aştept cu nerăbdare să joc, anul viitor”. Deocamdată, nu a fost numită o înlocuitoare, jucătoarele confirmate până acum fiind Harriet Dart, Katie Boulter şi Heather Watson, rămânând două locuri de ocupat. În Emirates Arena din Glasgow se vor lupta pentru câștigarea Billie Jean King Cup următoarele echipe: Australia, Belgia, Canada, Cehia, Marea Britanie, Italia, Kazahstan, Polonia, Slovacia, Spania, Elveția și Statele Unite ale Americii.

Perioadă sub semnul schimbărilor

La cei 19 ani ai săi, Emma Răducanu ocupă locul 76 în ierarhia mondială a tenisului feminin, cea mai bună clasare fiind reușită în luna iulie a acestui an, când britanica s-a aflat pe a 10-a poziție, având în palmares și un turneu de Grand Slam, US Open, cucerit anul trecut. Bilanțul sportivei în sezonul curent este de 17 victorii și 19 înfrângeri, iar în ceea ce privește partea financiară, Emma Răducanu a adunat aproape 700.000 de dolari din turneele de tenis. 
De altfel, Emma Răducanu trece printr-o perioadă a schimbărilor, după ce fostul său antrenor Dmitri Tursunov a întrerupt colaborarea cu ea, la nici trei luni de lucrat împreună. Din aprilie și până în prezent, sportiva n-a avut niciun antrenor full-time, ci doar colaborări punctuale. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net