Finală dramatică la Melbourne: David Popovici a spulberat două recorduri

Ultima actualizare:

Chiar dacă a terminat pe locul patru finala cursei de 100 de metri liber, de la Campionatele Mondiale în bazin scurt de la Melbourne, David Popovici nu a plecat „cu mâna goală” de la competiția de natație. Românul a bifat, în noaptea de miercuri spre joi, un nou record mondial de juniori, dar și un nou record național de seniori, elevul lui Adrian Rădulescu parcurgând cele patru lungimi de bazin în 45,64 secunde.

David Popovici a stabilit două recorduri (FOTO: Getty Images)
David Popovici a stabilit două recorduri (FOTO: Getty Images)

Podiumul a fost ocupat de australianul Kyle Chalmers (45,16 secunde), francezul Maxime Grousset (45,41 secunde) și italianul Alessandro Miressi (45,77 secunde). Chiar înainte de cursă, legendarul înotător Ian Thorpe preconiza o finală spectaculoasă, punctând pentru un canal de televiziune: „Va fi foarte strâns! Știm cum înoată Kyle, va fi primul duel între cei doi, de când David a devenit cel mai rapid în această probă în bazin olimpic”
La rândul său, Kyle Chalmers a fost întrebat de mai multe ori ce părere are despre David Popovici, declarând: „E un copil foarte de treabă. Vom avea niște lupte serioase și mă bucur să înot lângă deținătorul recordului mondial. Faima și popularitatea sa au crescut foarte mult în ultimul timp, iar presiunea e mereu o provocare. Te obișnuiești cu ea în cele din urmă, dar inițial e o provocare să fii oprit și cunoscut de toată lumea care vrea să vorbească despre înot”, a spus australianul.

S-a oprit în seriile probei de 400 de metri liber

David Popovici s-a oprit în seriile probei de 400 de metri liber, finalizând cursa cu timpul de 3:58.48 min, însă misiunea lui David Popovici nu se încheie aici, întrucât urmează proba de 200 de metri liber, pe 18 decembrie. Campionatul Mondial de înot în bazin scurt (25 de metri) se desfășoară, între 13 și 18 decembrie, în Australia.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Printesa Kate la Wimbledon   profimedia 0889805058 jpg
image
image
image
image
image
image
banner Ianis Hagi png
Argentina (EPA) jpg
Carlos Alcaraz (EPA) jpg
Echipa nationala a Spaniei, campioana EURO 2024 (EPA) jpg
tank 4484402 1280 jpg
Daniel Paraschiv (Sportpictures) jpg
Barbora Krejčíková (EPA) jpg
UTA Arad Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net