Încep Jocurile Olimpice de iarnă! Ceremonia de deschidere, celebrată de Google

Ultima actualizare:

Jocurile Olimpice de iarnă la Beijing încep oficial vineri, 4 februarie, iar această ediție promite a fi una deosebită, în contextul pandemiei de coronavirus. Ceremonia de deschidere va avea loc la ora 14:00 (ora țării noastre) și va marca începutul celei de-a 24-a ediție a Jocurilor Olimpice de Iarnă.

Jocurile Olimpice de iarnă. Foto: fii-informat.ro
Jocurile Olimpice de iarnă. Foto: fii-informat.ro

Din cauza restricţiilor impuse de China pentru combaterea răspândirii Covid-19, la ceremonie, dar şi la competiţii vor participa doar grupuri selectate de invitaţi locali, iar Comitetul Internaţional Olimpic speră ca tribunele să fie ocupate la cel puţin 30% din capacitate.

Aproximativ 3000 de sportivi reprezentând 91 de țări, printre care și 22 de sportivi români, vor concura anul acesta pentru a câștiga cele 109 medalii de aur, aferente celor 7 discipline distincte.

Timp de peste două săptămâni, în perioada 4 – 20 februarie, pasionații de competiții sportive pot urmări evoluţia sportivilor români calificaţi la JO, dar şi competiţii de patinaj artistic, schi alpin, sărituri cu schiurile, hochei, curse de short-track, curling, snowboard.

Beijing a găzduit atât o ediție de vară a Jocurilor Olimpice (mai exact în 2008), cât și una de iarnă, acum, în 2022, așadar acesta devine primul oraș care găzduiește atât Jocurile Olimpice de vară, cât și de iarnă. Este, de asemenea, primul eveniment global major în interiorul Chinei de când țara și-a închis granițele în urmă cu doi ani, în urma pandemiei de coronavirus.

Google a dorit să celebreze ceremonia, astfel că și-a schimbat homepage-ul în onoarea Jocurilor Olimpice, adăugând un doodle special.

Jocurile Olimpice sunt un eveniment multi-sportiv internațional, primele Jocuri Olimpice de iarnă, din 1984 organizate într-un stat comunist, iar bugetul estimat competiției se ridică la 3,9 miliarde de dolari.

  Puteţi urmări ştirile Click! şi pe Google News!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net