Jucătorii s-au săturat de Afacerea Djokovic. ”Nu cred că este greu să respecţi regulile”, spune Muguruza

Participanți la Media Day, astăzi (sâmbătă, 15 ianuarie), jucătorii şi jucătoarele participanți la Australian Open au dat de înțeles că s-au săturat de Afacerea Djokovic. Aceștia au lăsat de înțeles că vor să discute doar despre tenis. Pe de altă parte,  prima audiere în instanţă în cadrul contestaţiei depuse de avocaţii lui Novak Djokovic la a doua decizie de a i se anula sportivului viza de intrare în Australia a fost scurtă. Judecătorul şi părţile implicate, reprezentanţii tenismenului sârb şi ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, au discutat chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend. Toate părţile au fost de acord ca audierea să aibă loc duminică, de la ora locală 9.30 (0.30, ora României).

Novak Djokovic e în centrul atenției la Australian Open 2022 (Foto: EPA-EFE)
Novak Djokovic e în centrul atenției la Australian Open 2022 (Foto: EPA-EFE)

Victorioasă la Turneul Campioanelor, toamna trecută, Garbine Muguruza (3 WTA) consideră că tot scandalul putea fi evitat, dacă regulile erau respectate. "Nu cred că este atât de greu să respecţi regulile", a spus spaniola. "Cred că toţi vrem să mergem mai departe şi să ne concentrăm pe aspectul începerii unui turneu de Grand Slam. Cred că toate acestea ar fi putut fi evitate, aşa cum am făcut cu toţii, vaccinându-ne, făcând tot ce trebuia să facem pentru a veni aici în Australia. Toată lumea cunoştea foarte bine regulile. Urmează-le şi gata! Nu cred că este atât de greu...", a concluzionat Garbine Muguruza.

În ultimele zile, grecul Stefanos Tsitsipás nu şi-a cruţat colegul din circuit. "Novak vrea să joace după propriile reguli şi noi arătăm ca nişte idioţi că vrem să respectăm regulile", a spus acesta, iar azi a vrut doar să adauge: "Sunt aici să vorbesc despre tenis. Nu am vorbit suficient despre tenis în ultimele două săptămâni. Ceea ce este păcat".

Pe de altă parte, germanul Alexander Zverev s-a dovedit ceva mai blând. "Crezi că Djokovic a fost maltratat?", a fost întrebat. "Nu cred că ar fi venit aici întâmplător fără să se gândească la faptul că nu ar putea juca, dacă ar fi avut permisiunea să fie în ţară”, a răspuns germanul. "Înţeleg punctul de vedere al poporului australian. Dar guvernul federal australian şi guvernul statului Victoria ar fi trebuit să fie clare cu privire la ceea ce urma să se întâmple. Novak este un superstar global. Şi el este cineva despre care poate oamenii cred că pot face tam-tam doar pentru că este Novak. Dacă nu ar fi fost Novak Djokovic, numărul 1 mondial, cu 20 de titluri de Grand Slam, toate astea nu ar fi luat proporţii atât de dramatice. Tot ce se întâmplă, evident, nu este un lucru bun, în special pentru el. Dar nu se poate pune la îndoială moştenirea lui în tenis din cauza asta".

Audirea lui Djokovic e programată duminică, la 0.30 ora României

Prima audiere în instanţă în cadrul contestaţiei depuse de avocaţii lui Novak Djokovic la a doua decizie de a i se anula sportivului viza de intrare în Australia a fost scurtă. Judecătorul şi părţile implicate, reprezentanţii tenismenului sârb şi ai ministrului Imigraţiei, Alex Hawke, au discutat chestiuni procedurale despre modul în care contestarea anulării vizei va avea loc în acest weekend. Toate părţile au fost de acord ca audierea să aibă loc duminică, de la ora locală 9.30 (0.30, ora României). Singura dispută între părţi a fost dacă dosarul va fi judecat de un singur judecător al instanţei sau de un complet format din trei judecători. Judecătorul David O’Callaghan a spus că va lua o decizie în această privinţă în cursul zilei de sâmbătă. În cazul în care cazul va fi prezentat în faţa a trei judecători, ministrul Hawke nu va avea nicio cale de a contesta sentinţa.

Jucătorul sârb Novak Djokovic se află, de astăzi dimineaţă, din nou în custodia forţelor australiene de frontieră, într-un loc care nu a fost făcut public. Poliţia de frontieră l-a interogat din nou pe campion, apoi acesta îşi va putea petrece ziua de sâmbătă la biroul avocaţilor săi, pentru a stabili cum vor aborda cazul duminică, însă el va trebui să revină în detenţie pentru noaptea dinaintea audierii.

Vineri, ministrul australian al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat pentru a doua oară viza de intrare în ţară deţinută de liderul ATP, Novak Djokovic, demnitarul precizând că a luat decizia ţinând cont de interesul public. Sârbul a sosit în Australia în 5 ianuarie şi forţele de frontieră nu i-au permis intrarea în ţară pentru opt ore, timp în care jucătorul a fost reţinut în aeroport. La finalul audierii, ofiţerii poliţiei de frontieră au decis să-i anuleze lui Djokovici viza de intrare în ţară, pentru că nu este vaccinat şi astfel nu respectă regulile sanitare locale pentru cetăţenii care doresc să călătorească în Australia. Mai apoi, jucătorul a fost plasat în izolare la un centru de imigranţi. Djokovic a făcut apel la decizia autorităţilor şi a avut câştig de cauză, în 10 ianuarie, din partea unui tribunal local din Melbourne. El a fost eliberat din centrul pentru imigranţi şi a început să se antreneze la Melbourne Park.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net