«Stejarii» s-au întărit cu un internațional moldovean dublu campion în Franța

Ultima actualizare:

Naționala de rugby a României e obligată să câștige sâmbătă, la Amsterdam, în fața Țărilor de Jos pentru a rămâne în cursa de calificare pentru Cupa Mondială din 2023. Cu un succes în meciul care va începe la ora 14.00, ”Stejarii” își vor câștiga locul în recalificările din toamnă.

Victor Leon (în roșu), la antrenamente alături de ”Stejari” (FOTO: Rugby Romania)
Victor Leon (în roșu), la antrenamente alături de ”Stejari” (FOTO: Rugby Romania)

Pentru acest meci, antrenorul Andy Robinson are la dispoziție forțe noi, din Republica Moldova. În vârstă de 33 de ani, Victor Leon este dublu campion al Franței și va debuta la Amsterdam în naționala noastră, cu care vrea să meargă la Cupa Mondială. Născut la 7 kilometri de granița cu România, el spune că se simte român și că prezența printre ”Stejari” e un vis devenit realitate. ”Am copilărit pe marginea Prutului, adică am vorbit, am mâncat, am trăit românește. Când am început la Dinamo în 2009 nu prea credeam, era un vis ca să ajungi la lotul României. După aia am debutat la echipa națională a Moldovei și nu am mai putut să negociez cu România. Dar mă bucur că am ajuns în sfârșit aici”, a declarat Victor Leon.

Chiar dacă are experiență, fiind dublu campion al Franței, în 2017 și 2018, el crede că va avea emoții la intonarea imnului României: ”Am fost 2017 și 2018 campion în Franța, am avut două titluri. E ceva unic în Franța să fii campion, rămâne gravat acolo undeva. E un sentiment foarte frumos, plăcut, pe care trebuie să-l trăiești ca să simți cu adevărat ce înseamnă să fii campion în Franța. Da, cred că voi avea emoții la imn, pentru că am trăit de multe ori imnul aici pe Arcul de Triumf, pe vechiul stadion și chiar e un sentiment frumos”, recunoaște Leon.

Fost component al naționalei Moldovei, Leon spune că discuțiile pentru a reprezenta România au început prin 2018, dar s-au încheiat abia cu câteva zile înaintea meciului cu Georgia. ”Discuțiile au fost cam de prin 2018, atunci când cu băieții din Club 16 am pornit toți sub același steag. Am fost printre primii care am organizat, vrem să organizăm această unire. De atunci s-au pornit discuțiile cu federația. Eram convins că vin aici, fiind produs românesc, fiind aici la Dinamo mulți ani în care am învățat practic rugby-ul la Dinamo”, povestește Victor Leon.

Terenul sintetic, principalul pericol în Țările de Jos

La prima vedere, meciul cu Țările de Jos, care va avea loc sâmbătă, de la ora 14.00, pare unul ușor pentru echipa noastră, însă faptul că se joacă pe teren sintetic ar putea reprezenta o problemă suplimentară. ”E o echipă care pune probleme, am văzut, le-am făcut analiza și în primele 20 de minute oricărei formații i-a pus probleme și au fost foarte aproape ca scor. Mergem acolo de joi, o să ne antrenăm vineri pe sintetic și ne vom învăța cât de cât cu el”, declară Vlăduț Popa, jucător de bază în naționala de rugby a României.

Pregătim meciul cu Olanda ca pe un meci de calificare la Cupa Mondială. Încă suntem în luptă, așa că trebuie să pregătim ca atare. Sinteticul nu e neapărat o problemă, o să fie diferit, asta e sigur, o să vedem vineri, că facem antrenamentul căpitanului acolo pe sintetic, ca să ne obișnuim, să vedem cum este, să ne ajustăm crampoanele și să ne pregătim pentru meci”, spune și Adrian Moțoc, titular în toate meciurile naționalei din acest an.

La rândul lui, nou-venitul Victor Leon a luat ”plusul” echipei: ”Băieții sunt pregătiți, nu cred că se pune problema să fie un meci foarte dificil. Atât că trebuie să avem atitudine, să fim serioși, să luăm adversarul așa cum trebuie să-l luăm, cu seriozitate, să aplicăm 100% ce au spus antrenorii, eu sunt convins că vom reuși să facem un meci bun. E o datorie să onorăm tricoul de Stejar”.

Puteți urmări știrile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Michael Douglas și fiica sa Carys foto Instagram jpg
image
image
image
image
image
image
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net