Michael Schumacher face 55 de ani: un deceniu de la accident și mult mister

Ultima actualizare:

Michael Schumacher împlinește, miercuri, 55 de ani, fiecare aniversare arătând cu totul diferit, în ultimul deceniu din viața fostului pilot de Formula 1 - după accidentul de schi suferit de septuplul campion mondial, pe 29 decembrie 2013, lucrurile s-au schimbat fulgerător. 

Michael Schumacher rămâne un reper în Formula 1 (FOTO: Getty Images)
Michael Schumacher rămâne un reper în Formula 1 (FOTO: Getty Images)

Înapoi în timp, Michael Schumacher s-a născut la 3 ianuarie 1969, în localitatea Hurth, situată în vestul Germaniei, în landul Nordrhein-Westfalen. Vârsta de 22 de ani avea să-i consemneze debutul în Formula 1, care se petrecea la volanul unui monopost Jordan, în august 1991, în timpul Marelui Premiu al Belgiei, desfăşurat pe circuitul Spa-Francorchamps - de altfel, un an mai târziu, obținea prima victorie pe același circuit. Cariera sa emblematică avea să adune, rând pe rând, nu mai puțin de şapte titluri de campion mondial: în 1994 și 1995 cu Beneton și în 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 cu Ferrari.

S-a ținut departe de accidente aproape toată cariera de pilot

În 2006, neamțul punea o pauză parcursului în Formula 1, la finele anului 2006, ceea ce avea să fie prima sa retragere, dat fiind că, în 2010, revenea în Marele Circ - suficient cât să consemneze încă trei sezoane petrecute la Mercedes, chiar dacă nu la nivelul formei care îl consacrase. Ipostaza de pilot l-a cruțat de accidente, doar unul fiind cu emoții: pe 11 iulie 1999, campionul german suferea o dublă fractură de tibie şi peroneu la piciorul drept, după ce monopostul Ferrari condus de el părăsea pista şi izbea puternic un zid de protecţie format din cauciucuri, bilanțul fiind de 98 de zile „pe bară” din F1.
În plan personal, se remarcă relația cu soția sa, Corinna, cei doi căsătorindu-se în 1995 și având doi copii, Gina Maria şi Mick, între timp de 24, respectiv 22 de ani. În 2007, familia Schumacher avea să se stabilească la Gland, în Elveţia, într-o staţiune pe malul lacului Leman, în apropiere de Geneva, pentru ca trei ani mai târziu averea lui Michael Schumacher să fie aproximată la peste 600 de milioane de euro.

Jumătate de an petrecută în comă și o viață schimbată la 180 de grade

După accidentul suferit la schi, pe 29 decembrie 2013, în staţiunea franceză Méribel, situația lui Michael Schumacher s-a schimbat la 180 de grade. Suferind un traumatism cranian sever și o hemoragie cerebrală, a fost transferat la un spital din Grenoble, iar până la 16 iunie 2014 a fost în comă. Apoi, pe 18 iunie 2014 a fost transferat la o unitate medicală de specialitate din Lausanne, iar în 9 septembrie 2014 a fost externat şi mutat la locuinţa sa din localitatea elveţiană Gland, urmând un deceniu învăluit de mister, apropiații fostului sportiv tratând cu maximă discreție starea lui Michael Schumacher. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net