Nadia Comăneci i-a transmis un mesaj Larisei Iordache

Multiplă campioană olimpică, mondială și europeană la gimnastică, supranumită „Zeița de la Montreal”, Nadia Comăneci a transmis, astăzi (vineri, 17 decembrie), pe Facebook, un mesaj pentru Larisa Iordache, sportiva care tocmai şi-a anunţat retragerea din activitate.

Nadia Comăneci ține legătura cu gimnastele din România / Foto: Guliver / GettyImages
Nadia Comăneci ține legătura cu gimnastele din România / Foto: Guliver / GettyImages

Aflată în America, Nadia a elogiat-o pe sportiva dinamovistă: "Felicitări, dragă Larisa Iordache pentru întreaga carieră şi pentru omul care eşti. Ai fost si vei ramane o inspiratie pentru noua generatie de gimnaste", a scris Comăneci pe Facebook.

Componentă a echipei de gimnastică a României care a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, Larisa Iordache (25 de ani) a subliniat, într-un mesaj postat pe Facebook, că este împăcată şi mulţumită cu alegerea făcută şi că din 2022 va începe un nou capitol. ”Azi inchei acest capitol frumos din viaţa mea. Mă simt împăcată şi mulţumită cu alegrea pe care am făcut-o! Este timpul pentru o viaţă normală şi un pic mai liniştită. Am pus cipicii de o parte, Costumul în dulap si tot ce am trăit până acum într-un sertar micuţ acolo în inima şi mintea mea”, a scris dinamovista.

Larisa Iordache s-a operat din nou la picior la începutul lunii decembrie

La începutul acestei luni, Larisa Iordache a suferit cea de-a 7-a intervenție chirurgicală din ultimii ani. Seria problemelor de sănătate cu care s-a confruntat gimnasta dinamovistă este mult mai amplă. În octombrie 2017, Larisa Iordache s-a accidentat la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, însă a părăsit sala din Montreal într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng. Ulterior, ea a fost supusă la trei intervenții chirurgicale, penultima având loc la o clinică din Viena, în septembrie 2018.

Dinamovista le-a depășit pe Ponor și Nadia la numărul medaliilor câștigate la CE

Larisa Iordache are în palmares 24 de medalii la competiţiile internaţionale printre care se numără şi bronzul obţinut la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012. Ea a câştigat de şapte ori aurul european şi de două ori argintul mondial. În decembrie 2020, ea a devenit cea mai medaliată româncă la CE. Atunci, bucureșteanca a fost medaliată cu aur la bârnă şi sol, respectiv cu argint pe echipe şi la sărituri. După numărul medaliilor cucerite la CE, Larisa Iordache (16 medalii) a izbutit să le depăşească pe Cătălina Ponor (13), Nadia Comăneci (12), Simona Amânar (12) și Sandra Izbașa (12) în clasamentul all-time european.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net