Noi detalii despre scandalul de dopaj al Simonei Halep. Agenția Națională Anti-Doping face primele declarații

Agenția Națională Anti-Doping, care se ocupă și de cazul Simonei Halep, a dat, de curând, o serie de declarații interesante despre situația în care se află sportiva noastră.

Simona Halep poate scăpa de suspendare / foto: Profimedia
Simona Halep poate scăpa de suspendare / foto: Profimedia

Suspendată pentru dopaj de la US Open 2022 și audiată la finalul lunii iunie, Simona Halep ar fi trebuit să-și afle verdictul în jurul datei de 13 iulie, însă situația incertă se poate prelungi.

Contactați de jurnaliștii de la a3, Agenția Națională Anti-Doping a răspuns la mai multe întrebări în cazul procesului de dopaj al Simonei Halep.

„ANAD are o prezență neutră și obiectivă în procesul de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, respectând astfel prevederile Codului Mondial Anti-Doping și ale Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor al Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA). Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat în calitate de observator, fiind organizația națională anti-doping din țara de reședință a Simonei Halep”, potrivit ANAD.

Când va primi Simona Halep verdictul

Națională Anti-Doping a participat la audierea programată de Sport Resolutions în cele două zile de 28 și 29 iunie 2023. Totodată, instituția a precizat și când se va da verdictul în cazul Simonei.

„Conform prevederilor art. 8.5.2. al Programului anti-doping din tenis (TADP RULES): Tribunalul Independent va emite decizia în scris, în termen de 14 zile de la încheierea ședinței (sau în cazul în care, în mod excepțional, acest termen nu poate fi respectat, cât mai curând posibil)”.

Dacă va fi suspendată, Simona Halep nu va mai putea să participe la nicio competiție sportivă în perioada stabilită de instituția amintită mai sus.

„Art. 10.14.1 Interzicerea participării pe durata perioadei de suspendare sau de suspendare provizorie. Niciun sportiv sau altă persoană care face obiectul unei suspendări sau a unei suspendări provizorii nu poate participa, pe parcursul unei perioade de suspendare sau suspendare provizorie, în nicio calitate, la nicio competiţie sau activitate, alta decât programele autorizate de educaţie anti-doping sau de reabilitare, autorizată sau organizată de către un semnatar, o organizaţie membră a semnatarului, de un club sau o altă organizaţie membră a unei organizaţii membre a unui semnatar sau la competiţii autorizate sau organizate de ligi profesioniste sau de orice organizator de manifestări sportive de nivel naţional sau internaţional sau la evenimente sportive de elită sau de nivel naţional finanţate de un organism guvernamental,” potrivit ANAD.

image
image
image
image
image
image
Danut Lupu (Sportpictures) jpg
Minge fotbal (Getty Images) jpg
Dani Alves (EPA) jpg
generatia de aur nationala romaniei
Simona Halep (EPA) jpg
Echipa nationala de tenis de masa a Romaniei (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
csm constanta sepsi baschet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net