Reacții după anunțul retragerii lui Nadal. Omagii aduse de Federer și Kyrgios

Vestea retragerii lui Rafael Nadal a stârnit un val de reacții, după ce tenismenul iberic a postat un videoclip prin care a anunțat că turneul final de la Cupa Davis va fi ultimul din cariera sa.

Rafael Nadal se retrage din „sportul alb” (FOTO: EPA)
Rafael Nadal se retrage din „sportul alb” (FOTO: EPA)

Fost rival al lui Nadal pe terenul de tenis, elveţianul Roger Federer, la rândul său retras din „sportul alb”, a comentat decizia marelui jucător. „Ce carieră a avut Rafa! Întotdeauna am sperat că această zi nu va veni niciodată”, a spus Federer, adăugând: „Îţi mulţumesc pentru amintirile de neuitat şi pentru toate realizările tale în jocul pe care îl iubim. A fost o adevărată onoare!”.

„Ai fost un războinic dat naibii”

La rândul său, australianul Nick Kyrgios i-a adus un omagiu lui Nadal, punctând în stilul său caracteristic: „Am avut divergenţele noastre, dar ai fost un războinic dat naibii. Cele mai bune urări şi mult noroc cu ceea ce urmează”.
Vestea a fost comentată dincolo de lumea tenisului, Cristiano Ronaldo titrând: „Rafa, ce carieră incredibilă ai avut! Dedicarea, pasiunea şi talentul tău incredibil au inspirat milioane de oameni din întreaga lume. A fost o onoare să fiu martorul călătoriei tale şi să te pot numi prieten. Felicitări pentru o carieră incredibilă! Bucură-te de retragerea ta!”.
Nici clubul Real Madrid n-a rămas impasibil, salutând performanțele ibericului: „În urma anunţului lui Rafa Nadal că se va retrage din tenisul profesionist după Cupa Davis, pe care o va juca pentru Spania în noiembrie 2024, Real Madrid, preşedintele şi conducerea sa doresc să îşi exprime admiraţia şi afecţiunea pentru una dintre cele mai mari legende ale sportului spaniol şi mondial din toate timpurile”.
Reamintim că Nadal a anunţat într-un videoclip postat pe reţelele de socializare că îşi va încheia cariera luna viitoare, după faza finală a Cupei Davis, la 38 de ani. Turneul final al Cupei Davis are loc în perioada 19-24 noiembrie, la Málaga.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Bulandra (1) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Alvaro Morata (EPA) jpg
George Baldock (EPA) jpg
Rafael Nadal retragere jpg
George Baldock jpg
Wimbledon (EPA) jpg
Axel Tuanzebe (EPA) jpg
Jelena Dokić (EPA) jpg
david popovici medalie jo fb jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net