Record pentru Michael Jordan. Suma fabuloasă cu care s-au vândut încălțările lui

Ultima actualizare:

Numai faptul că Michael Jordan a purtat o pereche de încălțăminte în timpul ultimei sale finale de campionat cu Chicago Bulls, în 1998, a făcut ca aceasta să valoreze o sumă fabuloasă de bani.

Michael Jordan, unul dintre cei mai bogați sportivi all-time (FOTO: Getty Images)
Michael Jordan, unul dintre cei mai bogați sportivi all-time (FOTO: Getty Images)

Concret, încălțămintea avută de legenda NBA în timpul acelei partide s-a vândut pentru 2,2 milioane de dolari - de altfel și singura ofertă -, potrivit anunţului casei de licitaţii Sotheby's. Inițial, aceasta preconiza ca suma finală să fie între 2 și 4 milioane de dolari. 
Astfel, se consemnează că aceștia sunt „cei mai scumpi pantofi sport vânduţi, vreodată”, așa cum se arată într-un comunicat emis de organizatori. Practic, fostul superstar Bulls îşi rezervă statutul de lider al licitaţiilor pentru îmbrăcămintea sport de colecţie, întrecându-și propriul record de pantofi sport - 1,4 milioane de dolari, în 2021 -, în timp ce îl deţine deja pe cel al celui mai scump tricou - 10,1 milioane de dolari, în septembrie 2022.

Revenind la perechea de încălțări recent vândută, Bred (n.r. „Black and Red”) Air Jordan XIII, modelul este emblematic pentru ultima finală câştigată de echipa lui Michael Jordan, în 1998, împotriva Utah Jazz. Pe atunci, jucătorul le purtase în timpul celui de-al doilea meci al finalei, pe terenul din Salt Lake City, partidă care a rămas în istoria baschetului: Bulls a câştigat cu 93-88, datorită celor 37 de puncte marcate de Michael Jordan. Apoi, potrivit casei de licitaţii, Michael Jordan a oferit perechea de încălțări, după întâlnire, unui copil de mingi. Totuși, în momentul licitației, acesta din urmă nu figura drept proprietarul încălțărilor, iar organizatorii nu au oferit nicio informație despre vânzător sau cumpărător, situația fiind învăluită în discreție. În prezent în vârstă de 60 de ani, Michael Jordan rămâne unul dintre cei mai avuți sportivi din toate timpurile, numai brandul Jordan având, anul trecut, venituri de 5,1 miliarde de dolari. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net