Regimul care l-a ajutat pe Carlos Alcaraz să facă performanță: „Mă pricep să mănânc mult. Îmi place…”
Carlos Alcaraz (22 de ani) a avut un an plin de succese profesionale - de la victoria în meciul de la Roland Garros împotriva lui Jannik Sinner, până la evoluția impresionantă de la Wimbledon. De aceea, mulți se pot întreba ce mănâncă celebrul jucător de reușește să facă performanță?

Anul 2025 a fost unul cu schimbări în ceea ce privește dieta sa. Carlos Alcaraz și-a schimbat felul în care mănâncă și a adoptat un regim bazat pe alimente fără gluten, așa cum și Novak Djokovic obișnuia să se pregătească înainte de turnee: „Aceasta i-a îmbunătățit performanța de pe teren”, a spus Juajo Moreno, fizioterapeutul personal al lui Alcaraz pentru „Men’s Health Australia”.
Totuși, spre deosebire de Djokovic, Alcaraz nu este atât de strict: „Nu urmez o dietă în sine, dar încerc să am grijă de mine. Mănânc orice vreau... Dacă îmi iese în cale ceva ce-mi place, sunt bucuros să-l consum”, a precizat sportivul într-un interviu pentru agenția ATP.
Ce alimente se află în meniul lui Carlos Alcaraz?
Așa cum ne putem aștepta, din dieta lui Carlos Alcaraz fac parte legumele și fructele, peștele și carnea albă. Sportivul consumă și orez, iar „sushi” este o plăcere a sa în zilele când se abate de la regim. La fel de mult îi plac și hamburgerii, pizza și chebapurile, anunță „Tennis.com”:
„(n.r. - dieta) Se bazează pe mult pește, mai mult decât carne. Adică suficiente paste, asta e bine pentru sportiv. Și sunt norocos, cel mult, dar nu iau prea multă greutate în grăsime. Mă pricep să mănânc mult, și chiar mănânc. Îmi place și multă salată, mult orez... Îmi place sushi. E foarte bun”, spunea sportivul pentru ATP.
Înainte de meciuri, însă, Alcaraz respectă cu strictețe regimul său, și consumă pește și un amestec de paste fără gluten cu o cremă de cacao, care conține ulei de măsline și curmale, anunță „Men’s Journal”.




































