Reușită pentru Sorana Cîrstea: românca avansează promițător la US Open

Sorana Cîrstea a început promițător parcursul său la ediția din 2023 a US Open, acolo unde era deja pe tabloul principal. Românca, ocupantă a locului 30 WTA, s-a calificat, marţi dimineaţă, în turul doi al ultimului Grand Slam al anului. 

Sorana Cîrstea ocupă locul 30 WTA (FOTO: EPA)
Sorana Cîrstea ocupă locul 30 WTA (FOTO: EPA)

Misiunea conaționalei noastre a fost una echilibrată: după un duel care a durat o oră și un sfert de ceas, Sorana Cîrstea a trecut în runda inaugurală de jucătoarea americană Kayla Day (91 WTA), scor 6-2, 6-3. Mai departe, aceasta își va măsura forțele cu rusoaica Anna Kalinskaia (89 WTA).
Pentru accederea în turul secund al competiției de la New York, Sorana Cîrstea va primi un cec în valoare de 123.000 de dolari, în vreme ce adversara sa se va alege cu 81.500 de dolari. Dacă românca va reuși să o învingă și pe Anna Kalinskaya (89 WTA) și să ajungă în turul al treilea, va avea încă 68.000 de dolari în cont.
La cei 33 de ani ai săi, Sorana Cîrstea traversează o perioadă bună din cariera sa: ocupanta locului 30 în ierarhia mondială a tenisului feminin numără două titluri câștigate, de-a lungul vremii și a câștigat aproape opt milioane și jumătate de dolari din competițiile sportive, numai anul acesta depășind un milion de dolari din premii.

Alte patru românce își încearcă norocul la ultimul Grand Slam

La US Open mai sunt angrenate patru românce, toate programate pentru a juca în cursul zilei de marți, turneul fiind televizat la Eurosport: Irina Begu (40 WTA) o va întâlni pe jucătoarea germană Tamara Korpatsch (77 WTA), nu mai devreme de ora 18.00, Patricia Ţig (705 WTA) se va duela cu sportiva canadiană Rebecca Marino (101 WTA), după 19.30, Gabriela Ruse (167 WTA) o va înfrunta pe adversara cehă Karolína Plíšková (25 WTA), după 19.30, iar Ana Bogdan (59 WTA) va juca împotriva americancei Sofia Kenin (93 WTA), după 23.30.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net