Scandal fără precedent în snooker. Mai mulți jucători au fost suspendați pentru trucare de meciuri

Ultima actualizare:

Zece jucători de snooker au fost suspendați pentru trucare de meciuri. Consecințele sunt și ele pe măsura faptelor. Liang Wenbo și Li Hang nu vor mai putea activa niciodată, au anunțat reprezentanții Federației internaționale de biliard și snooker, citați de Reuters. 

Zhao Xintong este  unul dintre jucătorii suspendați. Foto: Getty Images.
Zhao Xintong este unul dintre jucătorii suspendați. Foto: Getty Images.

Liang Wenbo şi Li Hang, suspendați pe viață

Doi dintre jucători au fost suspendați pe viață din activitate. Este vorba despre Liang Wenbo (36 ani) și Li Hang (32 ani). Cei doi au fost acuzați, printre altele, că au manipulat meciuri de snooker, au convins sau au încurajat alţi jucători să trucheze meciuri şi să parieze pe meciuri. Jucătorii au ca termen data de 20 iunie, pentru a face recurs la sancţiuni, însă șansele ca verdictul să se schimbe sunt aproape inexistente.

În plus, alţi opt jucători au primit suspendări, cei mai cunoscuţi fiind Zhao Xintong și Yan Bingtao. Zhao Xintong este un fost câştigător al Campionatului Regatului Unit. Yan Bingtao este câştigător al Mastersului din 2021.

Ce a declarat președintele Federației internaționale de biliard și snooker

Președintele Federației internaționale de biliard și snooker, Jason Ferguson, a declarat că, comportamentul celor doi jucători seniori este inacceptabil, motiv pentru care doi dintre cei implicați în acest uriaș scandal s-au ales cu suspendări pe viață.  „Acesta este un caz foarte complex. A fost sfâşietor să vedem câţiva tineri jucători talentaţi care încalcă Regulamentul de conduită WPBSA prin presiunea exercitată de doi jucători seniori. Acest comportament a fost recunoscut ca fiind total inacceptabil prin impunerea a două interdicţii pe viaţă de a participa la vreo competiţie recunoscută de snooker”, a spus Jason Ferguson, citat de BBC.

Sunt încântat că comisia a constatat că nu a văzut din prezenta cauză nicio dovadă a unei culturi mai largi a abaterilor în snooker. WPBSA își va continua poziția puternică împotriva celor care încearcă să manipuleze sportul, iar rezultatul de astăzi transmite un mesaj clar că aranjarea meciurilor nu va fi tolerată în snooker”, mai adaugă acesta.

Când se vor încheia suspendările

Suspendarea lui Zhao se va încheia pe 1 septembrie 2024, iar cea a lui Yan pe 11 decembrie 2027.

image
image
image
image
image
image
elisabeta lipa si mihai covaliu (sportpictures) jpg
raie sibiu jpg
ianis hagi (getty images) jpg
roberto de zerbi (getty images) jpg
Simona Halep, Getty Images jpg
Simona Halep  Getty Images jpg
Ion Tiriac si Simona Halep, Getty Images jpg
image
actualitate.net