Simona Halep, învinsă în semifinale la Indian Wells și accidentată la coapsă

Pentru Simona Halep, eșecul suferit în semifinalele de la Indian Wells în fața polonezei Iga Swiatek (scor 7-6, 6-4) reprezintă nu doar finalul de drum la turneul american, ci și startul incertitudinilor privitoare la viitorul apropiat, pentru că românca s-a accidentat.

Simona Halep a jucat cu un bandaj la coapsa stângă în setul secund la Indian Wells (FOTO: Guliver)
Simona Halep a jucat cu un bandaj la coapsa stângă în setul secund la Indian Wells (FOTO: Guliver)

Cap de serie 24, Simona Halep a luptat de multe ori de la egal la egal cu jucătoarea care de luni va urca pe locul 2 în lume. Ea a avut două mingi de set în primul act al meciului – a condus cu 6-4 în tie-break - pe care le-a ratat, pierderea setului ducând la o criză de nervi care nu s-a terminat deloc bine pentru racheta făcută praf de pământ.

În setul secund, la scorul de 1-1, a venit momentul crucial al partidei: întinzându-se după o minge, Simona a simțit o durere în coapsa stângă. Ea a cerut time-out medical în pauza ce a urmat şi a primit un bandaj la piciorul stâng cu care a jucat până la finalul partidei. Deocamdată nu se știe cât de gravă este accidentarea, dacă este vorba de o întindere sau de o ruptură musculară. Până la aflarea verdictului, nu putem spune nici dacă ea va juca la turneul de săptămâna viitoare de la Miami, sau întâlnirea cu Polonia și, implicit, cu Iga Swiatek, din barajul pentru calificarea în Turneul Final al Billie Jean king Cup, fosta Fed Cup.

Simona Halep va ocupa de luni locul 19 în lume

Culmea, chiar dacă era accidentată, Halep a reușit să se desprindă la 4-2 în setul secund, însă asta a fost ultima zvâcnire, pentru că apoi a pierdut patru game-uri la rând și a fost eliminată.

În finala de la Indian Wells, Swiatek va juca împotriva grecoaicei Maria Sakkari, locul 6 WTA şi cap de serie numărul 6, care a învins-o cu scorul de 6-2, 4-6, 6-1 pe spaniola Paula Badosa, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5.

În ceea ce o privește pe Simona Halep, care a fost campioană la Indian Wells în 2015, aceasta a fost eliminată a treia oară în semifinale. Ea va urca de luni pe locul 19 în clasamentul mondial în circuitul profesionist de tenis feminin, ceea ce reprezintă prima revenire în Top 20 WTA după o pauză de o lună.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
Bianca Ghelber (Facebook) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
FCSB Rapid (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net