Simona Halep, la o victorie de locul 3 în clasamentul banilor

Simona Halep s-a calificat pentru a patra oară în carieră în semifinalele turneului de la Indian Wells. În sferturi, românca a învins-o clar, scor 6-1, 6-1, pe croata Petra Martic. Pe lângă puncte și glorie, ea a primit și un cec de 343.985 de dolari, cu care s-a apropiat vertiginos de urcarea pe locul 3 în clasamentul all-time al câștigurilor în WTA.

Simona Halep la Indian Wells (FOTO: Guliver/ Gettyimages)
Simona Halep la Indian Wells (FOTO: Guliver/ Gettyimages)

În prezent, cu suma rezervată prin calificarea în semifinale, Simona a ajuns la un total de 38.632.520 dolari, fiind la doar 145.442 de dolari distanță de ocupanta locului 3 în clasamentul all-time al banilor obținuți exclusiv din tenis, Maria Sharapova. Ceea ce înseamnă că o victorie în semifinala pe care o va disputa contra polonezei Iwa Swiatek, o va duce pe jucătoarea noastră pe locul trei în istoria tenisului din acest punct de vedere, după surorile Williams. Lider în această ierarhie care arată, până la urmă, cât de constante la nivel înalt au fost jucătoarele de-a lungul carierei, este Serena, care are un total incredibil, de 94.518.971 dolari! A doua este sora sa mai mare, Venus, care a strâns exclusiv din tenis suma de 42.280.540 dolari. Cum americanca e pe final de carieră, nu e exclus ca Halep, dacă va continua să joace la nivel înalt încă doi ani, să ajungă să o depășească și pe aceasta. Prima jucătoare activă din această ierarhie după Simona este Victoria Azarenka. Belarusa ocupă poziția a șasea, cu 34.066.926 dolari.

În semifinale va juca împotriva polonezei Iga Swiatek

În ceea ce privește tenisul, Simona a prestat cel mai bun joc din acest an în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells. Ea a învins-o cu scorul de 6-1, 6-1 pe croata Petra Martic, la capătul unui meci care a durat doar 53 de minute și care a făcut-o pe jucătoarea noastră să exulte la final: „A fost o partidă grozavă, simt că am jucat cel mai bun tenis din acest an, ceea ce mă face super-fericită, pentru că ştiam că o să fie un meci greu împotriva ei. E întotdeauna o plăcere să vin şi să joc aici”, a declarat Halep, la interviul de pe teren.

Următoarea adversară a Simonei va fi poloneza Iga Swiatek, ocupanta locului 4 în lume, cea care a învins-o acum doi ani în optimile de finală de la Roland Garros, turneu pe care puștoaica avea să îl și câștige apoi la acea ediție. De atunci, Halep și-a luat revanșa în optimile de la Australian Open 2021 și conduce astfel cu 2-1 la ”general”. Meciul va avea loc diseară, la o oră ce va fi stabilită.

Indiferent de rezultatul partidei cu Swiatek, Simona Halep a mai reușit să-și îndeplinească un obiectiv: revenirea în Top 20 mondial. Ea va ocupa, de luni, în cel mai rău caz locul 19 în lume, după ce la începutul săptămânii era pe 26. Obiectivul declarat al constănțencei la începutul anului era revenirea între primele 10 jucătoare din clasamentul mondial. Având în vedere că până la toamnă ea mai are de apărat foarte puține puncte - jumătate din anul trecut ea a fost accidentată – dorința sportivei noastre poate deveni realitate în timpul sezonului de zgură.

Puteţi urmări ştirile Click! pe Google News, Facebook și Instagram!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net