Spune adio „sportului alb”: o jucătoare de top se retrage la 27 de ani

Tenisul rămâne fără o jucătoare care a dominat ierarhia mondială tenisului feminin, anul trecut ocupând locul 2 WTA. Astfel, Anett Kontaveit a vorbit despre retragere și a dezvăluit că turneul de la Wimbledon va fi ultimul din cariera sa. La doar 27 de ani, sportiva se simte obligată să spună „stop”, în urma unor probleme de sănătate, care i-au dat mari bătăi de cap, de-a lungul vremii.

Anett Kontaveit se retrage din tenis (FOTO: Getty Images)
Anett Kontaveit se retrage din tenis (FOTO: Getty Images)

„Astăzi, vă anunț că îmi închei cariera de sportivă profesionistă. După mai multe vizite la medic, am fost informată că sufăr de degenerare a discului lombar. Acest lucru nu îmi permite un antrenament intensiv sau o competiție continuă. Prin urmare, este imposibil să continui la cel mai înalt nivel într-un domeniu atât de competitiv. Tenisul mi-a dat și m-a învățat multe și sunt foarte recunoscătoare pentru asta. A fost important pentru mine să duc steagul Estoniei pe terenurile de tenis și să pot juca în fața suporterilor și fanilor mei din întreaga lume. Sunt pregătită pentru noi provocări, după ultimul meu efort ca jucătoare profesionistă, să mă bucur de joc și să concurez cât de mult pot la Wimbledon”, a fost mesajul transmis de sportivă prin intermediul contului său de Instagram.

Campioană și în România, la Cluj-Napoca

În materie de trofee, Kontaveit numără în palmaresul său nu mai puțin de șase titluri WTA, unul dintre acestea fiind cucerit chiar în România, la Cluj-Napoca, în anul 2021. Printre rezultatele sale notabile se regăsesc sferturile de finală de la Australian Open, dar și optimile de la Roland Garros și US Open. De-a lungul vremii, evoluțiile sale în „sportul alb” i-au adus premii de peste opt milioane de dolari, asigurându-și totodată locul în istorie, după ce a consemnat cea mai bună clasare în ierarhia WTA a unei jucătoare din Estonia. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net