Premieră în tenisul mondial: nu s-a mai întâmplat de 50 de ani

După ce britanica Jodie Burrage (131 WTA) a eliminat-o, sâmbătă, pe franţuzoaica Alize Cornet (72 WTA) în semifinalele turneului de la Nottingham, s-a consemnat o premieră, în ultimii 50 de ani de tenis.

Numărul 131 WTA, Jodie Burrage, a produs surpriza la Nottingham (FOTO: Getty Images)
Numărul 131 WTA, Jodie Burrage, a produs surpriza la Nottingham (FOTO: Getty Images)

Dat fiind că Burrage se va duela pentru trofeu Katie Boulter (126 WTA), aceasta va fi prima finală 100% britanică în circuitul feminin, în aproape o jumătate de secol, relatează AFP, citată de Agerpres. Înapoi în timp, ultima finală între două jucătoare din Marea Britanie în circuitul principal a avut loc, în 1977, când Sue Barker a învins-o pe Virginia Wade la San Francisco. 
În ceea ce privește trofeul Nottingham, din 2023, va fi prima finală atât pentru Burrage, cât şi pentru Boulter. De altfel, grație faptului că s-a calificat în ultimul act al competiției, Boulter va reveni în Top100 WTA. Sportiva şi-a consolidat statutul de cea mai bună jucătoare a ţării sale, după victoria din sferturi de finală în faţa lui Harriet Dart (143 WTA) şi cea de sâmbătă din meciul cu Heather Watson (195 WTA).

Principala favorită a competiției, out încă din primele runde

Turneul englez a fost plin de surprize: principala favorită la trofeu, Maria Sakkari, a părăsit competiția, încă din turul secund. Eliminată încă din primul tur la Roland Garros de finalista Karolína Muchová (16 WTA), jucătoarea din Grecia a participat la turneul de la Nottingham ca pregătire înainte de Wimbledon, părăsind din nou competiția, din primele faze. Cornet a rămas concentrată până la final și și-a adjudecat victoria fără mari probleme, după mai puțin de o oră și jumătate de joc, scor final 6-1, 6-4.
Cu premii în valoare totală de aproape 260.000 de dolari, Nottingham este considerat unul dintre turneele pregătitoare pentru Wimbledon. De altfel, cel de-al treilea Grand Slam al sezonului se apropie cu pași repezi, fiind programat pe 3-16 iulie.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net