Tatăl lui Novak Djokovic, protest în stradă: ”Îl țin la închisoare”

Scandalul Novak Djokovic capătă amploare. Tatăl liderului ATP, cunoscut pentru modul radical în care își apără de regulă fiul, a organizat un protest joi la Belgrad, acuzând autoritățile australiene că îi țin băiatul ”la închisoare”.

Srdjan Djokovic și-a expus cererile la megafon (FOTO: Profimedia)
Srdjan Djokovic și-a expus cererile la megafon (FOTO: Profimedia)

Sute de oameni au participat la protestul din faţa clădirii parlamentului sârb, la Belgrad. Mulţi dintre protestatari fluturau steaguri ale Serbiei şi au scandat: “Novak”. În timpul mitingului, mama, tatăl şi unul dintre frații tenismenului s-au adresat mulţimii. “Gândiţi-vă la asta, până luni îl vor ţine pe el, cel mai bun sportiv din lume, în închisoare”, a spus Srdjan Djokovic.

Părinții lui Novaj Djokovic, împreună la protest (FOTO: AFP)
Părinții lui Novaj Djokovic, împreună la protest (FOTO: AFP)

Totuși, ministerul australian de Interne a reacţionat, vineri – fusul orar a făcut imposibilă reacția în aceeași zi - precizând că liderul clasamentului ATP nu este în niciun caz ţinut captiv în hotelul din Melbourne, pentru că sportivul este liber să părăsească ţara oricând doreşte. Singurul lucru pe care nu are să-l facă este să intre în Australia, dar poate părăsi țara oricând dorește. “Djokovic nu este ţinut captiv în Australia. El este liber să plece oricând doreşte”, a afirmat ministrul Karen Andrews într-un comunicat.

Tatăl lui Novak Djokovic, liderul revoltei de la Belgrad (FOTO: Profimedia)
Tatăl lui Novak Djokovic, liderul revoltei de la Belgrad (FOTO: Profimedia)

Nu este prima dată de la izbucnirea conflictului când tatăl tenismenului face declarații controversate. Acum două zile, într-un interviu pentru ziarul sârb Telegraf, Srdjan a declarat că Nole a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate! ”Fiul meu este captiv în seara asta în Australia, dar nu a fost niciodată atât de liber. Novak a devenit simbolul şi liderul lumii libere, a naţiunilor şi popoarelor sărace şi defavorizate. Îl putem întemniţa în seara asta, mâine îl putem încătuşa, dar adevărul este că apa mereu găseşte drumul. Novak este un Spartacus al lumii noi, care nu tolerează nedreptatea, colonialismul şi ipocrizia. El luptă pentru egalitatea tuturor oamenilor de pe planetă, indiferent de culoarea pielii, de Dumnezeul căruia se roagă şi de banii lor”, a spus Srdjan Djokovic într-una dintre cele mai vehemente luări de poziție pe care a avut-o vreodată. Și el nu e cunoscut ca un om foarte echilibrat în declarații…

Scandalul Novak Djokovic a început marți, 4 ianuarie, când s-a anunțat că tenismenul a primit o scutire medicală prin care poate încălca legea australiană, care prevede că pe teritorul statului continent pot sosi doar persoane vaccinate. Protestele australienilor – greu încercați în ultimii doi ani din cauza carantinelor prelungite – au fost multe, astfel că miercuri, la sosirea pe aeroportul din Melbourne, Djokovic a fost ţinut la vamă peste opt ore, după care i-a fost anulată viza. El a depus apel, care va fi judecat luni, dar până atunci sârbul a fost transferat la un hotel de carantină din Melbourne, alături de imigranții ilegali. Numai că el poate aștepta rezultatul apelului și în afara Australiei, fiind liber să plece oricând, oriunde.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub rona hartner png
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
cub Top 3 cele mai dotate zodii png
cub rebeca onoriu png
FotoJet (5) jpg
catherine zeta jones png
image
image
image
image
image
image
Goncalo Ramos, Getty jpg
Lionel Messi, Getty Images jpg
Maroc   Spania, Getty Images jpg
318310710 471139878468439 9093380521482870357 n (1) jpg
Portar Croatia, Getty jpg
CR7, Getty Images jpg