Tragedie în familia Șomoi. Fetița vicecampioanei mondiale la handbal a murit la 13 ani

Ultima actualizare:

Fosta handbalistă Ana Maria Șomoi Lazer (42 de ani) și soțul acesteia, fostul voleibalist Gabriel Șomoi, au anunțat, astăzi (marți, 14 decembrie), că fiica lor de numai 13 ani, Maria Andreea, a pierdut lupta cu o boală necruțătoare. Mâine, la ora 19.00, la capela cimitirului din Zalău se va ține un priveghi, iar joi, la ora 13.00, va fi slujba de înmormântare.

ana maria somoi fiica png

Fostul pivot a postat următorul mesaj pe Facebook: „Dragii noștri, azi 14.12.2021, fix la 1 an de când am început crunta luptă cu această boală nemiloasă, iubita noastră MARIA ANDREEA s-a alăturat armatei de îngeri ai Bunului Dumnezeu. Acolo va întâlni toată echipa de îngeri de la Pediatrie 2 ONCOLOGIE. Bunul Dumnezeu sa aibă grija de sufletele lor, iar ei la rândul lor să ne vegheze tot timpul. Vă mulțumim că ați fost alături de noi în această luptă cruntă. (...) Încă o dată MARIA vă mulțumește ca ați fost alături de ea pana la capăt. Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze”.

Oamenii de sport din Zalău se mobilizaseră să ajute

Cu câteva zile înainte, oamenii de sport din Zalău se mobilizaseră pentru a-i sări în ajutor copilei. Iar în publicațiile locale și pe rețelele sociale a fost difuzat următorul mesaj: ”Internată la un spital din Cluj, fiica fostei handbaliste Ana Maria Şomoi a fost diagnosticată cu o boală cruntă şi are nevoie urgentă de sânge, tromobocite şi plasmă. Cei care doresc să o ajute pot dona sânge, trombocite şi plasmă la Centrul de Transfuzie Sanguină din Zalău sau Cluj, cu menţiunea că este pentru Şomoi Andreea Maria”. Din nefericire, ajutorul a sosit prea târziu... 

Ana Maria Lazer a fost vicecampioană mondială la handbal în 2005

Născută în 22 septembrie 1979, în Boroaia (județul Suceava), Ana Maria Șomoi Lazer a început handbalul la LPS Piatra Neamț. Apoi, ca senioară, a evoluat la Fibrex Săvinești (2001), Silcotub Zalău (2001-2005, 2007-2014) și Gyor Eto (2005-2007). A evoluat de 58 de ori pentru echipa României, marcând 80 de goluri. În 2005, ea a făcut parte din lotul României care a cucerit medalia de argint la Campionatul Mondial din Rusia. Ana Maria a mai câștigat titlul național în 2004 și 2005, Cupa României în 2003, fiind finalistă a Supercupei României în 2011. De asemenea, a disputat finalele Cupei EHF 2012 și Cupei Cupelor 2006. A câștigat campionatul și Cupa Ungariei în 2006.

Ana Maria Șomoi Lazer a fost campioană a Ungariei cu Gyor în 2006 / Foto: EPA-EFE
Ana Maria Șomoi Lazer a fost campioană a Ungariei cu Gyor în 2006 / Foto: EPA-EFE

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net