Un antrenor de culoare acuză NFL şi trei cluburi de „discriminare rasială”

Ultima actualizare:

Antrenorul Brian Flores (40 de ani) a dat în judecată Liga Profesionistă de Fotbal American (NFL) şi cluburile Miami Dolphins, care l-a demis în ianuarie, Denver Broncos şi New York Giants pentru practici rasiste. Acesta a lansat acuzații de ”discriminare rasială” la interviurile pentru angajare.

Miami Dolphins a câștigat 24 de meciuri din 49 cu Brian Flores (Foto: Guliver / GettyImages)
Miami Dolphins a câștigat 24 de meciuri din 49 cu Brian Flores (Foto: Guliver / GettyImages)

Fost jucător de fotbal american la echipa Eagles a Colegiului Boston, Brian Flores, care este de culoare, afirmă ntr-un dosar de 58 de pagini că a fost “tratat cu dispreţ” şi prezentat ca fiind “o persoană nepotrivită şi cu care se lucrează greu” de către Miami Dolphins, franciză care l-a demis la 10 ianuarie.

Flores susţine că proprietarul echipei, Stephen Ross, a încercat să îl incite să piardă deliberat meciuri la scurt timp după angajare, în 2019. Și că acesta i-ar fi oferit chiar câte 100.000 de dolari pentru fiecare eşec! Totul pentru ca echipa să fie în cea mai bună poziţie posibilă pentru draft-ul următor, având în vedere faptul că grupările mai slab clasate la finalul unui sezon sunt printre primele care pot alege la draftul următor.

De asemenea, antrenor a menționat că deşi echipa a câştigat meciuri la finalul anului competițional respectiv, directorul general al Dolphins, Chris Grier, i-a spus că Ross era furios pentru că acele victorii afectau poziţia echipei în draft.

Pe de altă parte, Brian Flores a acuzat faptul că Giants l-a primit la un interviu de angajare luna trecută pentru postul de antrenor principal, însă singurul motiv al interviului a fost acela că gruparea a vrut să se conformeze unei reguli care obligă francizele să aibă şi interviuri cu candidaţi reprezentând minorităţile din SUA.

Antrenorul a adăugat că s-a alat într-o situaţie similară şi la Denver Broncos, acolo unde a fost la un interviu de angajare în 2019. Atunci, managerul general John Elway ar fi venit la interviu cu o oră întârziere şi puternic afectat de faptul că... băuse mult cu o noapte în urmă.

Nu în ultimul rând, în plângerea depusă, Flores susţine că NFL l-a discriminat pe el, dar şi pe alţi antrenori de culoare refuzându-le posturi de antrenor principal, antrenor secund şi director general. ”Liga practică segregația rasicală și este girată precum o plantație. Cei 32 de proprietari, dintre care niciunul nu este de culoare, oțin un profit substanțial din munca jucătorilor, dintre care 70% sunt de culoare”, a subliniat Flores.

Originar din Brooklyn, acolo unde a văzut lumina zilei în 24 februarie 1981, într-o familie cu rădăcini în Honduras, Brian Flores și-a început cariera de antrenor în 2004, când a fost numit asistent de recrutare la franciza Patriots din New England, care a câștigat Super Bowl. În 4 februarie 2019, el a fost angajat ca antrenor principal la Miami Dolphins, succedându-i lui Adam Gase. El a devenit atunci al patrulea antrenor latino-american din istoria NFL, după Ron Rivera, Tom Fears și Tom Flores. În trei ani competiționali cu Brian Flores antrenor principal, „Delfinii” au câștigat 24 de meciuri și au pierdut 25.

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Oleksandr Pielieshenko jpg
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net