Care sunt „bisericuțele” din naționala României

Naționala României va juca diseară, de la ora 21.45, în direct la Antena 1, primul meci din actuala ediție a Ligii Națiunilor. Partida din Kosovo este și prima pentru selecționerul Mircea Lucescu. Chiar dacă toată lumea recunoaște că acum la națională s-a format o familie, plimbarea de joi dimineață ne-a arătat și cum sunt împărțite grupurile în această familie.

Grupul oltenilor și cel al FCSB-iștilor a deschis plimbarea
Grupul oltenilor și cel al FCSB-iștilor a deschis plimbarea (FOTO: FRF)

Este ceva obișnuit ca după micul dejun, jucătorii să nu se ducă direct în camere ci să fie scoși într-o plimbare prin jurul hotelului. E ceva relaxant, fără obligații, în care se încearcă deconectarea sportivilor de miza partidei. Ajunși la Priștina miercuri seară, tricolorii și-au făcut „dezmorțirea” plimbându-se aproximativ 10 minute în jurul hotelului în care sunt cazați, după cum a informat FRF. Totodată, pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale de fotbal a României au fost postate și câteva imagini cu grupul jucătorilor români. Cum fiecare fotbalist petrece timpul liber cu colegii de care se simte cel mai apropiat, microbiștii pot vedea exact din acestea poze cine cu cine este mai prieten. Desigur, asta nu înseamnă că la naționala României jucătorii se dușmănesc unii cu alții, dacă nu sunt în aceleași „bisericuțe”. Înseamnă doar că cei din fiecare grup se înțeleg mai bine unii cu alții și au mai multe subiecte comune de vorbit, lucru normal într-o comunitate.

Meciul cu Kosovo va avea loc vineri, de la ora 21.45, la Priștina

Astfel, din imagini se poate vedea cum există grupul jucătorilor foști sau actuali de la FCSB, format din „roș-albaștrii” Darius Olaru și Ștefan Târnovanu, dar și din foștii lor colegi, Iulian Cristea, acum la Universitatea Cluj, și Florinel Coman, care în urmă cu două luni a plecat la Al-Gharafa, în Qatar.

Cristea, Coman, Olaru și Târnovanu sunt nedespărțiți (FOTO: FRF)
Cristea, Coman, Olaru și Târnovanu sunt nedespărțiți (FOTO: FRF)

Apoi, avem grupul oltenilor. Acesta e format din jucătorii Universității Craiova din prezent sau din trecut. Astfel, Mihăilă, care acum joacă la Parma, poate fi văzut alături de Mitriță, Bancu și nou-venitul la națională Popescu (înlocuitorul lui Horațiu Moldovan).

Mihăilă, Mitriță, Bancu și Popescu, la plimbare (FOTO: FRF)
Mihăilă, Mitriță, Bancu și Popescu, la plimbare (FOTO: FRF)

Un alt grup era format din atacanți. Este cumva un paradox, rivalii pe post să fie și foarte buni prieteni, dar este o realitate. Denis Drăguș, Denis Alibec și George Pușcaș au fost nedezlipiți de-a lungul plimbării.

Rivali pe post, dar prieteni pe viață: Drăguș, Alibec și Pușcal (FOTO: FRF)
Rivali pe post, dar prieteni pe viață: Drăguș, Alibec și Pușcal (FOTO: FRF)

Apoi, au existat „mini-grupurile”. Pe de o parte „veteranii„, jucătorii trecuți de 30 de ani: fundașul Andrei Burcă (31 de ani) și portarul Florin Niță (37 de ani). Pe de alta, „prietenii de-o viață”, adică Răzvan Marin și Ianis Hagi. Chiar dacă primul e cu trei ani mai mare, ei pot spune că au crescut practic împreună, ambii făcând primii pași la Academia Viitorul și fiind coechipieri atât la Viitorul, cât și la naționala de tineret și, acum, la prima reprezentativă.

Răzvan Marin și Ianis Hagi sunt nedespărțiți (FOTO: FRF)
Răzvan Marin și Ianis Hagi sunt nedespărțiți (FOTO: FRF)

În fine, ar mai fi grupul „stranierilor”. Jucători care deja au mai mulți ani de jucat peste hotare și, cumva, au mai puține teme comune de discuție cu cei rămași în țară, pentru că și obiectivele sau modul de gândire e posibil să se fi schimbat. E vorba, în cazul fotografiilor de joi, de Dennis Man, vedeta Parmei, de căpitanul naționalei, Nicușor Stancu, de la Damac, și de Marius Marin, de la Pisa.

Marius Marin, Nicușor Stanciu și Dennis Man, mereu împreună (FOTO: FRF)
Marius Marin, Nicușor Stanciu și Dennis Man, mereu împreună (FOTO: FRF)

Oricum, indiferent de numărul grupurilor sau grupulețelor din timpul plimbărilor, un lucru e cert: atmosfera din timpul antrenamentelor și din timpul meciurilor este una fenomenală, lucru recunoscut de toți cei apropiați de echipa națională. Iar venirea lui Mircea Lucescu a dus la o sudare și mai mare a relațiilor de joc.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
shutterstock 2437493777 jpg
clickpentrufemei.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
Romanii de la Jocurile Olimpice si Paralimpice (Facebook) jpg
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net