Naţionala, primul antrenament cu întreg lotul pentru meciurile din septembrie

Naţionala de fotbal a României a efectuat, marţi seară, primul antrenament în formulă completă a „tricolorilor”, în cantonamentul de la Mogoşoaia, după ce ultimii jucători convocaţi s-au alăturat echipei. Ultimii care au venit sub comanda lui Mircea Lucescu sunt Alexandru Chipciu şi Iulian Cristea de la Universitatea Cluj şi Andrei Artean de la CFR Cluj.

Mircea Lucescu a bifat și primul antrenament cu lot complet (FOTO: Sportpictures)
Mircea Lucescu a bifat și primul antrenament cu lot complet (FOTO: Sportpictures)

Practic, Lucescu Senior a avut la dispoziţie în premieră toţi cei 25 de jucători convocaţi pentru pregătirea celor două partide importante împotriva Kosovo şi Lituania - cu toate că jucătorii Universităţii Cluj au avut un program separat de recuperare, după jocul de luni din campionat.

Două meciuri importante, în luna septembrie

De altfel, după antrenamentul de marți, selecționerul a făcut o vizită și echipei naţionale U21, transmițându-le un mesaj tinerilor fotbaliști: „Fotbalul românesc are nevoie de această calificare. Sunteți viitorul, contați, trebuie să luptați pentru această calificare. Eu vreau să promovez tinere talente, vă urmăresc, dați totul aici și veți ajunge la prima reprezentativă”. De altfel, România U21 face parte din Grupa E, alături de Elveția, Finlanda, Albania, Muntenegru și Armenia. Tricolorii se află, în prezent, pe locul doi în grupă, la doar un punct distanță de liderul Elveția și mai au încă patru meciuri de disputat în drumul lor spre o calificare mult dorită. Luna viitoare se vor disputa partidele Muntenegru U21-România U21, pe 11 octombrie, respectiv România U21-Elveția U21, pe 15 octombrie.
Revenind la naționala mare, ultima ședință de pregătire înainte de plecarea în Kosovo a avut loc, miercuri dimineaţă, punându-se accentul în mod special pe aspectele tactice ale jocului. Primul duel al României din seria de meciuri în Liga Națiunilor va fi împotriva lui Kosovo, în deplasare, pe 6 septembrie, de la 21.45, urmat de o partidă cu Lituania, acasă, pe Stadionul Steaua, pe 9 septembrie, de la aceeași oră.

Programul României în Liga Națiunilor

6 septembrie: Kosovo-România
9 septembrie: România-Lituania
12 octombrie: Cipru-România
15 octombrie: Lituania-România
15 noiembrie: România-Kosovo
18 noiembrie: România-Cipru

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
ilie nastase facebook jpeg
Endrick, Real Madrid (EPA) jpg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
Jocurile Olimpice (Getty Images) 2 jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net