Controverse în Bănie: Derbiul din Craiova, decis de trei penaltiuri

Seara de duminică a adus în centrul atenției o confruntare intensă între cele două echipe din Craiova. În cele din urmă, CSU Craiova a învins-o pe FCU Craiova 1948, în etapa a patra din Superliga României. Meciul a avut de toate – trei goluri, CSU impunându-se cu 2-1, toate înscrise din penalti, o întrerupere a partidei timp de aproximativ 10 minute, destulă tensiune, dar și spectacol.

image
CSU Craiova a învins FCU Craiova (FOTO: Sportpictures)

Primele 41 de minute s-au scurs fără vreo modificare pe tabela de joc. Asta doar până când CSU Craiova a deschis scorul prin Andrei Ivan, care a transformat o lovitură de la 11 metri, obținută de echipa sa, după ce Benjamin van Durmen l-a faultat pe Jovan Marković. N-a trecut mult, până când echipa a majorat diferența – în al doilea minut al prelungirilor, Sergiu Hanca a înscris din nou din penalti, obținut după presupul henț al lui Yassine Bahassa, care a fost, ulterior meciului, aspru criticat.

După reluarea meciului, FCU Craiova 1948 a avut o „zvâcnire”, iar Andrea Compagno a redus din scor, tot printr-un penalti, după faultul lui Paul Papp chiar asupra marcatorului.

Antrenorul CSU Craiova, László Balint, a fost mai mult decât mulțumit de victoria echipei sale: „Vreau să-i felicit pe băieți, pentru că au făcut un efort admirabil. Știam că va trebui să suferim, «să absorbim» momentele de presiune ale adversarului. Am fost un grup unit și asta mi-a plăcut. Au fost momente și momente și eu cred că e normal asta, într-o perioadă în care aceste meciurile vin unul după altul”, a declarat tehnicianul.

Al doilea gol dat de CSU, motiv de dispută

Nu la fel de încântat s-a arătat Marius Croitoru, ocupantul băncii tehnice de la FCU Craiova 1948. „La cald, prima impresie e că a fost un meci frumos, un spectacol în tribune și pe teren. Cred că rezultatul e nemeritat, am jucat bine, aproape perfect, dar ne-au lipsit anumite lucruri care fac diferența. Ne-a lipsit un gol, trebuia să fim puțin mai deciși. Am jucat tot meciul mai bine, și înainte, și după, și iar după. Ca echipă, am fost mai buni”, a declarat Marius Croitoru, care a adăugat că „un penalti eronat a făcut diferența”, făcând referire la al doilea gol reușit de CSU Craiova.

A doua repriză a adus și o întrerupere de 10 minute, în minutul 59, după ce mai multe obiecte au fost aruncate de spectatori pe teren. După ce, în timpul partidei, au existat zvonuri că urmează suspendarea acesteia, acum se pune problema ca FCU Craiova să piardă meciul la „masa verde”.

„După ce mi-au luat o echipă întreagă, m-au băgat la închisoare, asta mai lipsea. Să pierdem cu 0-3! Vă dați seama ce frustrare este și în rândul suporterilor. Au 10 ani de când «fierb», de când așteaptă un moment ca ăsta. Şi vine o echipă care este nou-înființată și care spune că este «Știința» și care ne-a luat totul. Nici mie nu mi-a plăcut (n.r. faptul că s-au aruncat obiecte pe teren),  mai ales la ce notă de plată o să vină, dar luaţi şi contextul. Frustrarea este uriașă, pentru că și așa avea un avans în fața noastră, de sprijin, de ani, dar nu am avut parte de șanse egale la acest meci”, a declarat Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova 1948.

Adrian Mititelu Jr.: „Ne-a furat pe față!”

Din prima linie a echipei FCU Craiova 1948, poate cel mai virulent a fost fiul patronului, Adrian Mititelu Jr., care a declarat pentru „Prosport”: „Nu ați văzut ce s-a întâmplat? Nu că pare, i-a atins direct capul (n.r. despre hențul dictat la Yassine Bahassa). Marele arbitru de Mondiale, István Kovács, a dat un penalti inexistent.

E incredibil că și cu VAR avem acești arbitri români, care vor să pară interesanți și să spună că au văzut ei faza foarte bine, fără să aibă nevoie de VAR. A picat tot derbiul. «Ne-a omorât» meciul! M-a furat pe față István Kovács. După ce ești condus cu 2-0 la pauză, două penaltiuri în două minute, normal că îți taie tot elanul. Ceea ce se vede pe VAR, nu se vede și pe reluările de la televizor. Probabil că i-a atins părul de pe mână. O fază de doi lei, cu o lovitură liberă de la 40 de metri distanță, dă el penalti fără să vadă VAR-ul. Cum să nu cred eu că e ceva dubios la mijloc? În Anglia, peste tot în Italia, se întâmplă să se dea cu torțe, care-i problema?! A întrerupt de șapte ori meciul”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

andreea berecleanu si catalin maruta jpg
corina caragea jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Merisoreanu si Ionela Prodan
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
viorel lis si oana lis
Sanziana Buruiana party 2 jpg
Rareş Bogdan .  FOTO Mediafax
Xavi jpg
image
image
image
image
CFR Cluj, Sportpictures jpg
Farul Constanta 3 jpg
Inter Barcelona, EPA jpg
Edi Iordanescu si nationala, Sportpictures jpg
Ciprian Tatarusanu, Sportpictures jpg
Chindia Rapid, Sportpictures jpg