Egalul care încurcă: CFR remizează cu Farul, Hagi tremură pentru play-off

Ultima actualizare:

CFR Cluj n-a reușit să izbutească decât un singur punct în deplasarea de la Farul Constanța, 1-1, disputată sâmbătă și contând pentru etapa cu numărul XXIX din Superliga României. Deși niciuna dintre formații n-au dus lipsă de încercări, doar Ronald Deaconu ('65) și Arlind Ajeti ('83) au reușit să-și treacă numele pe tabelă pentru campioana României, respectiv gruparea ardeleană.

Farul Constanța are emoții pe final de sezon regulat (FOTO: Sportpictures)
Farul Constanța are emoții pe final de sezon regulat (FOTO: Sportpictures)

Rezultatul nu a fost deloc unul pe placul lui Gheorghe Hagi (59 de ani), managerul Farului desfășurându-se la conferința de presă de la finele partidei. „Meritam victoria, fără dar și poate, am făcut un meci foarte bun! Am făcut un meci bun, am alergat din primul până în ultimul minut, am făcut presing, am încercat să-i punem în criză de spațiu și timp. Au jucători valoroși, dar cred că am făcut un meci bun. Jucătorii erau puțin dezamăgiți, dar le-am ridicat moralul. Trebuie să mergem înainte, avem timp să ne recuperăm mental și fizic, apoi să câștigăm în ultima etapă. Toată echipa a muncit, a vrut, fiecare a încercat să dea cât are. Adversarul a fost foarte bun, calificat în play-off, fără presiune. Am avut ocazii multe, trebuia să marcăm multe goluri, dar portarul a apărat, noi am ratat. Ăsta este fotbalul, n-ai ce să-i faci”, a declara cel supranumit „Regele”, căruia nu i-a picat deloc bine golul egalizator: „În ultimele 10-15 minute, mental vrei ca timpul să treacă cât mai repede, să se termine. I-am lăsat puțin să ne domine, le-am zis de două zile că nu ai cum să joci cu CFR să te domine, nu poți să o lași să vină peste tine, pentru că are calitate și inventează ceva! De asta am făcut presing sus, am stat în jumătatea lor cât am putut. Cât am făcut a ieșit bine, apoi a venit golul. Asta este. Acum moralul sus, ne odihnim, fotbalul merge înainte”. În schimb, Hagi a avut cuvinte de laudă la adresa lui Adrian Mutu (45 de ani), ocupantul băncii tehnice al formației clujene: „Adi vine din numărul 10, e un antrenor creativ, disciplinat, pentru că vine din Italia. Multă tactică, disciplină, grijă de tine, cum arăți, ce trebuie să mănânci, înveți multe în Italia. E un antrenor foarte bun!”.

„Au dat gol din singura ocazie”

Nici Mutu n-a fost mulțumit cu punctul obținut în deplasare, cel poreclit „Briliantul” fiind de părere, la rândul său, că gruparea din Gruia merita victoria: „Au fost două reprize diferite. În prima am suferit, iar în a doua am dominat. Singura lor ocazie s-a transformat în gol! Ne-a lipsit inspirația. A fost meci greu! După jocul din repriza a doua, meritam golul. Dacă facem un rezumat al meciurilor de când sunt eu, repriza a doua ne-a aparținut mereu. Dar trebuie să avem mai multă continuitate. Avem nevoie de personalitate și încredere în forțele proprii. Calculele? Se înjumătățesc punctele. În play-off, meciurile vor fi tari. Farul Constanța nu e matematic încă. Vom vedea. Să ne câștigăm meciurile mai întâi. În șapte meciuri, am pierdut doar o singură dată. Au fost meciuri grele. Poate aceste meciuri ne călesc pentru play-off”.
Farul rămâne pe locul cinci, cu un bilanț de 11 victorii, nouă remize și tot atâtea înfrângeri și, dar fiind rezultatul cu CFR Cluj, constănțenii „tremură” în continuare pentru locul de play-off, fiind nevoiți „să-l tranșeze” în ultima etapă din sezonul regulat, în deplasare, la FC Botoșani. De cealaltă parte, ardelenii sunt liniștiți în privința play-off-ului, aflându-se pe a treia poziție, după 14 meciuri câștigate, opt egaluri și șapte partide pierdute. 

 „Se bat” pe ultimul loc de play-off

Ultimul loc din play-off este unul intens disputat, lupta dându-se între FC Hermannstadt, UTA Arad și Universitatea Cluj. Dacă sibienii se află, deocamdată, pe șase, ultima poziție care duce în play-off, la egalitate cu UTA Arad, clujenii sunt la două puncte în spatele lor, având însă un meci mai puțin disputat, cel cu FC Botoșani, programat duminică, de la ora 14.30 și televizat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. În următoarea etapă, FC Hermannstadt va avea o misiune complicată și se va duela cu CFR Cluj în Gruia, în deplasare, în vreme ce UTA Arad va întâlni Dinamo în deplasare și „șepcile roșii” vor merge la FC Voluntari.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Deportări staliniste din Basarabia   „A fost noaptea de marți spre miercuri când ne au ridicat  Mama frământa pâinea, iar tata plângea” jpeg
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net