Ei sunt fotbaliștii români cărora le-a ”explodat” cota în 2022

Ultima actualizare:

Anul 2022 a fost unul foarte bun pentru câțiva dintre fotbaliștii români de perspectivă. Cota acestora a ”explodat”, uneori și de trei ori față de începutul anului. Click! vă prezintă Top 10 al celor mai mari creșteri de cote de la 1 ianuarie până acum, conform transfermarkt.com.

Rareș Ilie a fost transferat în vară de la Rapid la Nice (FOTO: Sportpictures)
Rareș Ilie a fost transferat în vară de la Rapid la Nice (FOTO: Sportpictures)

Liderul acestui inedit clasament este jucătorul care a fost protagonistul celui mai spectaculos și neașteptat transfer din fotbalul românesc al acestui an. La doar 19 ani, Rareș Ilie a fost vândut de Rapid la prim-divizonara franceză Nice pentru 5 milioane de euro. Chiar dacă nu a jucat decât patru meciuri la formația din Hexagon, cota lui a explodat de la 1 ianuarie până acum. El a început anul cu 500.000 de euro și l-a încheiat cu 3 milioane de euro, având un plus de 2,5 milioane de euro! Adică i-a crescut de cinci ori cota.

Podiumul acestei ierarhii, care prezintă de fapt ”explozia” jucătorilor români din 2022, este completat de doi jucători de la FCSB. Octavian Popescu, cel care de un an e anunțat drept ”viitorul Hagi” ocupă locul secund, cu 2,1 milioane de euro câștigate de la 1 ianuarie încoace. Puștiul minune a ajuns la 4 milioane de euro. Ștefan Târnovanu, portarul de 22 de ani care a profitat de intrarea în dizgrație a lui Andrei Vlad, devenind titular la ”roș-albaștri” și debutând și la echipa națională, a avut o ”explozie” de cotă cu adevărat remarcabilă. El a câștigat nu mai puțin de 1,35 milioane de euro, ajungând acum la 1,5 milioane. Asta după ce începuse anul de la valoarea de 150.000 de euro!

Pe poziția a patra îl regăsim pe Darius Olaru. Mijlocașul FCSB a devenit cel mai bun jucător al campionatului intern, a jucat și la echipa națională și a avut o creștere de cotă de 1,3 milioane de euro. El a ajuns în total la 5,3 milioane de euro și, cu această sumă, este cel mai bine cotat jucător din Superliga României. Poziția a cincea este ocupată de Denis Drăguș, atacantul care a explodat în acest an la Standard Liege. Prestațiile foarte bune avute în acest sezon l-au adus și la echipa națională, dar l-au făcut să ajungă și la valoarea totală de două milioane de euro, cu 1,1 milioane de euro mai mult decât la începutul anului.

În Top 10 regăsim și un al doilea portar, în afara lui Târnovanu. Este vorba de Horațiu Moldovan, goal-keeper-ul Rapidului. Acesta a fost unul dintre jucătorii de bază ai formației giuleștene în acest an, iar prestațiile lui foarte bune nu numai că i-a dus pe ”vișinii” pe podiumul Superligii, dar i-au și mărit cota cu 1,05 milioane de euro. El a ajuns acum la un total de 1,8 milioane de euro.

Pe pozițiile șapte și opt se află doi jucători de la liderul clasamentului, Farul, Alexi Pitu și Constantin Grameni. Amândoi au crescut cu câte 950.000 de euro, Pitu ajungând la un total de 1,4 milioane de euro, iar Grameni la 1,3 milioane de euro.

Pe poziția a noua, la egalitate, cu o creștere de câte 900.000 de euro, sunt trei jucători. Andrei Ivan a ajuns la un total de 2,3 milioane de euro, iar Claudiu Petrila și Andrei Cordea au ajuns la un total de două milioane de euro fiecare.

Topul creșterilor de cotă în fotbalul românesc

Nume     Sumă câștigată    Valoare anuală

1. Rareș Ilie   2,5  3

2. Octavian Popescu   2,1  4

3. Ștefan Târnovanu   1,35        1,5

4. Darius Olaru     1,3  5,3

5. Denis Drăguș   1,1  2

6. Horațiu Moldovan  1,05        1,8

7. Alexi Pitu  0,95        1,4

7. Constantin Grameni       0,95        1,3

9. Andrei Ivan       0,9  2,3

9. Claudiu Petrila 0,9  2

9. Andrei Cordea 0,9  2

Notă: Sumele sunt exprimate în euro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net