FCSB învinge Corvinul și câștigă Supercupa, primul trofeu al sezonului

Ultima actualizare:

FCSB a început noul sezon cu un trofeu, reușind să cucerească Supercupa României, după o pauză de patru ani, impunându-se cu 3-0, joi, în fața celor de la Corvinul Hunedoara.

Marius Ștefănescu (dreapta), debut cu gol pentru FCSB (FOTO: Sportpictures)
Marius Ștefănescu (dreapta), debut cu gol pentru FCSB (FOTO: Sportpictures)

Într-un meci de fotbal în care hunedorenii nu au dus, totuși, lipsă de curaj și ocazii, cel care „a spart gheața” cu o lovitură de cap a fost David Miculescu ('21), iar formația de lângă Capitală a intrat la pauză cu avantaj. Partea secundă a jocului a adus o majorare pentru FCSB, care a punctat prin Marius Ștefănescu ('52) cu un șut la colțul lung, mijlocașul de 25 de ani debutând cu gol pentru noua sa echipă și fiind chiar aproape de o „dublă”, ca în cele din urmă meciul „să fie închis”, însă, de către Luis Phelipe ('80), care a marcat cu poarta goală.

Gol pentru jucătorul de 1,3 milioane de euro

„Suntem foarte bucuroși că am reuşit să câştigăm! A fost puţin mai greu, până am reuşit să deschidem scorul. S-a văzut că a fost primul meci. Nu pot să spun că a fost presiune, mă ambiţionez mai mult, sper să înscriu la fiecare meci, să-mi ajut colegii”, a declarat autorul primului gol, în vreme ce proaspăt transferatul Ștefănescu a punctat: „Am muncit pentru acest trofeu și mă bucur și pe plan personal. E a treia Supercupă pentru mine! Este debutul meu. Am reușit să înscriu. Sper să continui tot așa! Am ratat două ocazii foarte mari. Cred că, la următoarele meciuri, o să fie mult mai bine. Băieții m-au primit foarte bine. La meciuri te integrezi. Ai relații de joc. Și la antrenamente am muncit bine în cantonament. Obiectivul a fost să câștigăm acest meci, apoi să intrăm în grupele Ligii Campionilor și să câștigăm titlul”. De altfel, FCSB a plătit aproximativ 1,3 milioane de euro către Sepsi OSK Sfântu Gheorghe pentru a-și asigura serviciile lui Ștefănescu.
„E o bucurie, o mândrie. Mă bucur pentru jucători că şi-au trecut încă un trofeu în palmares. Toţi cei care au intrat de pe bancă au demonstrat că merită să fie la această echipă. Cred că ne-am respectat, am făcut un joc foarte bun şi am câştigat”, a spus tehnicianul secund al lui FCSB, Mihai Pintilii.
„Echipa a arătat per total o atitudine bună, mai ales în repriza a doua. Suntem mulțumiți de jucătorii pe care îi avem în lot, dar dacă putem transfera ceva bun, de ce nu?! Trebuie să ne pregătim pentru cupele europene, vom face rotații în echipă. Nu pot spune ce schimbări vor fi, dar vor fi”, a punctat și „principalul” Elias Charalambous, la finalul Supercupei României.

Elias Charalambous rămâne la FCSB

De altfel, FCSB și-a pregătit un start liniștit în noul sezon, consolidând colaborarea cu antrenorul Charalambous, tehnicianul de 43 de ani prelungindu-și mandatul început în martie 2023, răstimp în care a adunat 57 de meciuri, având un bilanț de  33 de victorii, 12 remize și tot atâtea înfrângeri.
„Am făcut o primă repriză foarte bună, am avut câteva situații bune, altfel era jocul dacă intram la pauză cu scorul de 1-1. În repriza a doua au venit schimbările la FCSB care ne-au destabilizat, am luat apoi un gol prostesc. Jucătorii parcă au avut plumb în picioare, n-am avut repere, n-am avut niciun orizont. Trebuie să învățăm din această înfrângere, așa arată meciurile cu echipe puternice, cu jucători foarte buni. Sper să ne fi tras învățămintele din acest joc. Suntem o echipă de liga a doua până la urmă, chiar dacă am fi putut promova”, a consemnat și antrenorul celor de la Corvinul, Florin Maxim.

Urmează competițiile europene

Pentru echipa antrenată de Charalambous urmează, peste câteva zile, duelul cu Virtus AC, din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, care se va disputa, marți, de la ora 22.00, pe DigiSport și PrimaSport. Dacă va trece de campioana din San Marino, FCSB își va măsura, apoi, forțele cu formația care deține supremația în Israel, Maccabi Tel Aviv. De cealaltă parte, în calitate de câștigătoare a Cupei României, Corvinul va reprezenta România, în primul tur preliminar al Ligii Europa, urmând să întâlnească gruparea maghiară Paksi FC, tot în deplasare.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
val inundatie noroi
image
image
image
image
image
image
Echipa nationala a Spaniei (EPA) jpg
Echipa nationala a Romaniei (Sportpictures) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
image png
Jordan Pickford (X, Twitter) jpeg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Anglia Elvetia, EURO 2024 (EPA) jpg
Toni Kroos (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net