Gică Hagi, inclus în topul celor mai buni jucători din toate timpurile

Cu toate că s-a retras de mai bine de două decenii și fotbalul modern ne-a adus în atenție mulți jucători „sclipitori”, Gică Hagi nu e o figură ușor de uitat pentru iubitorii „sportului rege”, fiind inclus în topul celor mai buni jucători din toate timpurile de o publicație engleză.

Hagi, inclus într-un top internațional (FOTO: EPA)
Hagi, inclus într-un top internațional (FOTO: EPA)

„Cu una dintre cele mai ciudate traiectorii de carieră printre marii jucători moderni, Hagi și-a petrecut cea mai bună parte a unui deceniu evoluând ca mijlocaș ofensiv în campionatul României, înainte de doi ani de succes la Real Madrid și, mai târziu, o perioadă similară la Barcelona. 

„SUA 1994, momentul carierei”

Între timpul petrecut la cei doi giganți spanioli, au fost doi ani plini de căldură în Italia, unde a făcut parte din «Mica Românie» a lui Mircea Lucescu la Brescia. El a retrogradat în primul său sezon, dar a rămas loial clubului în ciuda ofertelor mai bune și l-a promovat înapoi în Serie A.

La vârsta de 30 de ani, unde se presupune că se apropia de retragere, s-a alăturat clubului Galatasaray, unde și-a petrecut o jumătate de deceniu fructuoasă, asigurându-și statutul de legendă vie și adunând alte 10 trofee.

Momentul carierei: SUA 1994, când România a ajuns în sferturile de finală ale Cupei Mondiale (eliminând Argentina pe parcurs), inspirată de Hagi și piciorul său stâng magic”, notează fourfourtwo.com.

Diego Maradona, peste Cristiano Ronaldo

Liderul topului realizat de britanici este Lionel Messi, fotbalistul de la Paris Saint-Germain fiind urmat de Diego Maradona, iar podiumul este completat de Cristiano Ronaldo. 

Cel supranumit „Regele” s-a arătat măgulit de nominalizarea în topul internațional, acordându-i credit antrenorului care i-a marcat începuturile în fotbal. „Sunt mândru să fiu în acest clasament și le mulțumesc antrenorilor, mentorilor, profesorilor, începând cu Iosif Bukkosy și continuând cu toți ceilalți care m-au ajutat să ajung acolo”, a punctat Hagi pe contul oficial de Facebook al echipei Farul Constanța.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Jim Caviezel FOTO Pixshark
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net