Ladislau Boloni e categoric. ”Nu avem fotbaliști talentați!”

Ultima actualizare:

Ladislau Boloni a subliniat că ultimii noștri jucători de avergură au fost Chivu și Mutu acum 15 ani. Candidat la ocuparea funcției de selecționer, fostul internațional a precizat, într-o conferință de presă, că şi-a dorit să ocupe acest post, însă s-a lovit de probleme ilogice.

Boloni critică politica sportivă a României (Foto: Guliver / GettyImages)
Boloni critică politica sportivă a României (Foto: Guliver / GettyImages)

Boloni a spus că şi-a dat seama că obiectivul principal din contract, calificarea la Campionatul European, trecea pe plan secund. De asemenea, acesta a subliniat că ” partea financiară nu a constituit niciodată o problemă, nu a fost o piedică. Supărat nu sunt, dar trist da. Plec puţin trist. Visam altceva".

Pe de altă parte, Ladislau Boloni susține că politica sportivă românească este greşită: "Echipa naţională a României poate face azi un meci deosebit de bun, iar apoi să clacheze. Ne inflamăm că batem pe Luxemburg cu 3-0. Eu văd nivelul mai înalt. Eu cunosc mirosul vestiarului din Occident. Cam văd ce trebuie să le spun lui X şi Y. Ce eşti şi ce nu eşti, ce ai putea deveni. Văd calităţile unora. Eu mereu am căutat o singură calitate, dar aia să fie de nivel internaţional. Astăzi, în echipa naţională, în fotbalul românesc, nu găseşti un jucător talentat sau cel puţin după aprecierile mele, care pot fi şi greşite. Ultimii jucători de anvergură internaţională au fost Cristi Chivu şi Adi Mutu. Asta a fost acum 15 ani. Pentru mine nu este o problemă să lucrez cu ei. Eu ştiu ce trebuie să facă Răzvan Marin ca să nu plece de la Ajax Amsterdam. Am avut norocul să dau de jucători buni şi să-i simt. Problema este că jucătorii sunt mai puţin vinovaţi. Cine îi antrenează? Cine ridică ştacheta? Ce fel de aer au respirat aceşti oameni? Dar cei care îi învaţă? Că responsabilitatea cade pe noi. Cum îi educăm, aşa se comportă. Trebuie să cauţi şi să găseşti soluţii. Cred că politica sportivă românească este greşită", a concluzionat Boloni.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Zinedine Zidane (EPA) jpg
Farul Constanta CFR Cluj (Sportpictures) jpg
Rapid FCSB (Sportpictures) jpg
PAOK Brugge (EPA) jpg
Otelul Galati Universitatea Cluj (Sportpictures) jpg
Maria Herranz jpg
Vlad Covaliu (Facebook) jpg
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net