Marius Șumudică, prezentat oficial la Rapid. Primele schimbări și declarații

Ceea ce era un zvon recurent, la fiecare plecare a unui antrenor de pe banca tehnică a Rapidului s-a confirmat, în sfârșit, iar Marius Șumudică a fost prezentat oficial drept omul de la „cârma” echipei de sub Podul Grant.

Marius Șumudică, noul antrenor de la Rapid (FOTO: Sportpictures)
Marius Șumudică, noul antrenor de la Rapid (FOTO: Sportpictures)

La cei 53 de ani ai săi, Șumudică a susținut, miercuri, prima conferință de presă din noua ipostază, vorbind atât despre planurile sale la Rapid, cât și despre cele dintâi schimbări pe care intenționează să le facă: Cristi Petre și Gabriel Mărgărit vor fi asistenții săi, iar preparator fizic va fi Ciprian Moscu. „Eu și staff-ul meu vom lucra 24 de ore. De multe ori, am pus fotbalul pe primul loc și familia pe locul doi. La mine și la staff-ul meu nu există să lucrăm mai puțin”, au fost cuvintele lui Șumudică, acesta lămurind și situația lui Cristian Săpunaru, „ținut pe bară” de fostul antenor, Neil Lennon și aflat la final de carieră, la cei 40 de ani ai săi: „Da, Săpunaru a fost cu mine în Turcia. E mâna mea dreaptă şi i-am promis că, în viitor, va face parte din stafful meu, dacă-şi doreşte să prindă experienţă. Apoi, dacă-şi doreşte să fie principal, nicio problemă. Cristi Săpunaru e spiritul Rapidului, care indiferent de postura lui dă o energie pozitivă tribunei, jucătorilor. Este jucătorul Cristi Săpunaru pentru mine, să facă eforturi ca echipa să crească şi să ajungă unde îi este locul. Să intre cât mai repede, să joace. Dacă are probleme medicale suportabile, sunt convins că o va face şi cred că a vrut s-o facă şi înainte, dar problemele probabil nu l-au lăsat. Toată suflarea rapidistă are nevoie de Săpunaru! Nu contează că are 40 de ani. Dacă se va antrena bine, Săpunaru va fi în echipă”. Una dintre schimbările aduse de Șumudică este schimbarea lui Bogdan Lobonț, antrenor principal la Rapid de la jumătatea lui aprilie 2024, respectiv antrenor cu portarii în mandatul lui Neil Lennon.

Când va fi debutul în noul mandat în Giulești

În spatele alegerii de a reveni la Rapid, după 13 ani, a stat și dorința de a fi mai aproape de familie: „Cel mai frumos mesaj l-am primit de la părinți. Mi-au zis că în sfârșit sunt acasă, lângă ei, asta și-au dorit. Eu sunt un tip mai sentimental așa și îmi dau lacrimile. Am avut niște probleme în familie, motiv pentru care a trebuit să renunț la Gaziantep. Sper să fie cât mai mult alături de mine, pentru că ei mi-au oferit tot ce au putut când eram mic, ei mi-au dat educația pe care o am, acum”
Ultima experiență de antrenor a lui Șumudică a fost la gruparea turcă Gaziantep FK, între 8 septembrie 2023 și 6 martie 2024. Pe lângă experienţa de pe banca giuleșteană, din sezonul 2010/2011, când i-a condus pe rapidiști în 29 de etape, Şumudică a mai antrenat la Astra Giurgiu, alături de care a ridicat trofeul de campion, Farul Constanţa, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, CFR Cluj, dar şi formaţii de dincolo de graniță, ca Al-Shabab, Kayserispor, Gaziantep, Çaykur Rizespor, Yeni Malatyaspor sau Al-Raed. 
După şase runde, Rapid ocupă locul 11 în Superliga României, cu cinci remize şi o înfrângere. Meciul de debut al lui Șumudică se va petrece, vineri, de la ora 22.00, la Poli Iaşi.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Harry Regele Charles Foto Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
Romanii de la Jocurile Olimpice si Paralimpice (Facebook) jpg
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Ciprian Tatarusanu (EPA) jpg
Marius Sumudica (Sportpictures) jpg
Simona Halep (EPA) jpg
BCR Sport Arena Streetball Finala 005 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net