Un fotbalist FCSB: „Am vrut să mă las! Aveam 380lei salariu, ghetele erau 200”

Ultima actualizare:

Ajuns la 25 de ani și proaspăt debutant în tricoul lui FCSB, pentru fundașul Deian Sorescu viața de sportiv nu a fost deloc ușoară. Fotbalistul echipei din Capitală a mărturisit că a fost la un pas să se lase de „sportul rege”, banii fiind principalul obstacol din calea sa. 

Deian Sorescu a venit sub formă de împrumut la FCSB (FOTO: Sportpictures)
Deian Sorescu a venit sub formă de împrumut la FCSB (FOTO: Sportpictures)

„Acum cinci-șase ani, am vrut să mă las. Au fost probleme la Timișoara, în prima ligă, cu echipa. M-au chinuit puțin, am stat un an și m-am dus în Liga a II-a. Pentru un copil ca mine, cu dorința de a juca, cu lotul subțire care a fost la Timișoara, tot nu am avut șansa de a evolua. M-am dus în Liga a II-a și am zis că anul acela ori mă salvez, ori mă las. Aveam 380 de lei salariul și ghetele erau 200 de lei. Dacă ieșeam la un suc cu iubita, ce făceam? Mă împrumutam”, a rememorat Deian Sorescu, după primul său meci în tricoul FCSB-ului -  un amical cu polonezii de la Pogoń Szczecin, scor 0-2, în cantonamentul din Antalya.  

„Au fost momente grele la Dinamo (n.r. echipă la care a jucat, între 2018 și 2022) și am muncit pe burta goală. OK, suntem fotbaliști, avem salarii mai mari, dar nu înseamnă că trebuie să luăm banii la 3-4 luni! Să fii înjurat de oricine, să nu știe dacă tu ai ce să mănânci. E foarte greu. Asta m-a durut cel mai mult. Iar eu pe Dinamo am ajutat-o, am venit gratis, am plecat pe bani”, a mai punctat fundașul.
Evaluat de Transfermarkt la 1,5 milioane de euro, fotbalistul este practic la apogeul carieriei, de-a lungul vremii jucând pentru Poli Timișoara, Dinamo sau Raków Częstochowa, actualul lider din primul eșalon polonez, de la care a venit sub formă de împrumut. Nici naționala nu-i lipsește din palmares, având nouă selecții la prima reprezentativă a României. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

image
image
image
image
image
image
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
Romeo Lavia (EPA) jpg
Edi Iordanescu, Carlo Ancelotti, Anghel Iordanescu (Facebook) jpg
Novak Djokovici în semifinala masculină de la Australian Open. FOTO EPA-EFE
Nationala Ucrainei s a calificat la EURO2024 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania 2 (EPA) jpg
Amical Columbia Romania (EPA) jpg
Kylian Mbappe (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net