Remiza care nu ajută pe nimeni. Farul „se împiedică” de Rapid în Giulești

Ultima actualizare:

Farul Constanța „s-a împiedicat” în mod curios de Rapid, sâmbătă, plecând doar cu o remiză din  Giulești.

Rapid a fost cea care a deschis scorul (FOTO: Sportpictures)
Rapid a fost cea care a deschis scorul (FOTO: Sportpictures)

Doar 1-1 a reușit să obțină echipa lui Gheorghe Hagi din etapa a doua din play-off-ul Superligii României, pe tabelă trecându-și numele atacantul nigerian Funsho Bamgboye ('55) și mijlocașul Dragoş Nedelcu ('76). După meci, „Regele” și Adrian Mutu au oferit imaginea serii, îmbrățișându-se, lucru comentat de Gică Hagi, ulterior: „Decarii, între ei! Ne-am felicitat amândoi, ce pot să spun? Am făcut o muncă foarte bună amândoi, în acest an, cu echipe care nu și-au propus să fie acolo, dar sunt acolo”. „Cu toate că, înainte de meci, ne gândeam să luăm trei puncte, am întâlnit o echipă bună. Ambele au făcut spectacol. Suporterii au fost fantastici, cred că ambele tabere s-au bucurat de fotbal. Mentalitatea noastră este să încercăm să marcăm goluri, asta le-am scris pe tablă, ca să bați la Rapid, trebuie să dai goluri. Ocaziile au fost, trebuia să marcăm multe goluri, câteodată intră, alteori nu. Băieții au reacționat bine, în momentul în care am pregătit jocul. Important e că nu am pierdut în deplasare la o echipă foarte bună, unde e greu să câștigi”, a mai punctat antrenorul constănțenilor.  

Doi jucători sunt „out” de la Rapid

„Nu pot spune că nu sunt mulțumit. A fost un meci echilibrat. Au fost momente în care puteam deschide scorul, apoi au fost momente în care ei au avut șanse să facă asta. Apoi, puteam închide jocul, cum și Farul a avut acea șansă. Cred că a fost un rezultat echilibrat, un rezultat corect. Mă bucur că am făcut o propagandă bună fotbalului. Suntem doi antrenori (n.r. el și Gică Hagi) care gândesc fotbalul pe atac, care vor victoria întotdeauna. Am întâlnit o echipă bună, nu întâmplător e pe primul loc. Îmi felicit băieții, au dat totul, au alergat, au fost 100% la nivel de atitudine și asta e important. Când se întâlnesc două echipe care joacă ofensiv, se mai întâmplă să intervină și momente, în care una dintre echipe suferă. Astăzi, n-au fost astfel de episoade. Fie atacam noi, fie atacau ei. Probabil că ei au avut șanse mai mari, în prima repriză, dar cred că am echilibrat situația, în repriza a doua”, a declarat, la rândul său, Adrian Mutu.

Din păcate pentru antrenorul giuleștenilor, partida a înmulțit numărul accidentaților din Giulești, mijlocașul Valentin Costache suferind o entorsă, în timp ce mijlocașul estonian Mattias Käit a acuzat și el probleme. „Käit cu Papeau? Am fost forțat. Kait a simțit o durere pe aductor și a fost o schimbare forțată. Costache a avut entorsă. Două schimbări la care am fost forțat. E și greu pentru jucători, când întră într-un asemenea ritm, câteodată sunt mai obosiți, decât cei care au jucat, până atunci. Cred că producem fotbal, am demonstrat că jucăm de la egal la egal cu primele două clasate. Am demonstrat că putem câștiga cu ambele (n.r. CFR și Farul). Lipsește victoria, dacă am fructifica ocaziile așa cum ar trebui, altfel discutam, acum. Am obținut două puncte cu cele mai bune două echipe din acest moment și mergem să câștigăm, de acum încolo”, a concluzionat Adrian Mutu.
Farul Constanța este lider în play-off-ul Superligii României, cu 36 de puncte, în vreme ce Rapid ocupă locul patru în continuare, cu 28 de puncte. În runda următoare, echipa lui Gică Hagi va întâlni CSU Craiova pe teren propriu, iar Rapid va avea o deplasare dificilă, la Sepsi Sfântu Gheorghe.  

FCSB, misiune grea la Sepsi

Ultimul meci al rundei secunde din play-off le aduce, luni, față în față pe FCSB și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, care se vor duela pe terenul celei de-a doua formații, de la 20.30, meci difuzat de DigiSport, OrangeSport și PrimaSport. FCSB nu va putea conta pe Octavian Popescu, mijlocașul accidentându-se la națională, în partida câștigată de România cu Belarus, 2-1, din preliminariile pentru EURO 2024 și alegându-se cu o entorsă la glezna dreaptă.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net