Rușine istorică pentru naționala României înainte de startul EURO 2024

Naționala României s-a făcut de râs la ultima repetiție generală de dinaintea startului Campionatului European. 0-0 cu Liechtenstein este un rezultat care va rămâne în cartea neagră a istoriei fotbalului românesc.

Naționala României care a făcut 0-0 cu Liechtenstein
Naționala României care a făcut 0-0 cu Liechtenstein (FOTO: Sportpictures)

Singurii fotbaliști români cu film omagial scos înainte de retragere, tricolorii au arătat mai mult ca niște actori decât ca niște profesioniști care vor să dea lovitura la EURO 2024. Meciul cu naționala clasată pe locul 202 în lume, Liechtenstein, avea darul de a crește moralul jucătorilor noștri, dar realitatea din teren a fost cu totul alta. Românii au arătat ca o formație disperată să marcheze, fără a avea o tactică dinainte stabilită, așa că s-a lovit de o apărare aglomerată și de multe ori disperată a uneia dintre cele mai slabe naționale de pe planetă. În loc să apeleze la combinații rapide pe centrul terenului, prin care să încerce să disloce apărarea adversă, românii au exagerat cu centrări care nu au avut nici un efect, cu atât mai mult cu cât îi erau adresate, în cea mai mare parte, lui Pușcaș, care de vreo doi ani este unul dintre cei mai ieșiți din formă atacanți din fotbalul românesc, dar care face parte, într-una, din echipa națională.

La finalul unui meci în care echipa lui s-a făcut de râs, selecționerului Edward Iordănescu i-a fost și greu să găsească o explicație. „Le spun suporterilor că îmi pare rău, şi vorbesc acum în numele echipei, că nu am putut să le oferim un rezultat pozitiv în seara asta. Îi apelez însă ca frustrările şi supărările după aceste două meciuri, în care ne-a lipsit doar golul până la urmă, să le direcţioneze către mine. Am capacitatea să le depăşesc mai repede decât jucătorii. Pentru că echipa e aceeaşi care a făcut cinste României şi care s-a calificat după mult timp la un turneu final. Sigur că mai sunt corecţii şi lucruri de pus la punct şi vom face totul să le rezolvăm în aceste nouă zile rămase pentru a debuta cu un rezultat pozitiv la EURO. În continuare fac apel şi spun că deşi suntem toţi supăraţi, aceasta este aceeaşi echipă care s-a calificat la EURO şi avem nevoie de suport total. Am convingerea că vom avea o prestaţie solidă în Germania, încrederea mea în echipă este intactă, chiar dacă pentru mulţi nu sună bine ce spun. Eu plec la EURO încrezător, cum am fost toată campania şi cum am fost de când am venit la echipa naţională", a afirmat tehnicianul, conform Agerpres.

Edward Iordănescu e bucuros că românii au atacat

Întrebat dacă acest egal cu Liechtenstein este o ruşine istorică, selecţionerul a răspuns: „Referitor la ruşinea istorică... puteţi să o calificaţi cum doriţi. E un joc amical în final, am făcut 10 modificări şi chiar şi aşa au fost lucruri pozitive. Au fost lucruri care au funcţionat, chiar dacă suntem la supărare şi lumea poate să nu fie de acord cu mine. În faţa porţii ne-a lipsit prezenţa de spirit... ne-a lipsit golul. Însă nu am timp să stau supărat prea mult, de mâine reintrăm în procesul de pregătire. Lucruri pozitive au fost multe, pentru că am avut atâtea ocazii de poartă”, a spus Iordănescu jr, părând că vrea să atragă atenția că românii au jucat ofensiv, dat uitând să reamintească și faptul că au întâlnit una dintre cele mai slabe echipe din lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net