Radu Drăgușin, în lumina reflectoarelor: „Va fi stânca României la EURO2024”

Radu Drăguşin s-a bucurat de apreciere, în vederea EURO2024, Reuters anticipând ca fundașul legitimat la Tottenham Hotspur să fie o „stâncă” în apărarea echipei naționale de fotbal a României.

Radu Drăgușin (dreapta), privit ca un om de bază în naționala României (FOTO: Sportpictures)
Radu Drăgușin (dreapta), privit ca un om de bază în naționala României (FOTO: Sportpictures)

Cu toate că nu s-a bucurat, deocamdată, de prea multe ocazii de a se remarca la gruparea din Premier League, al cărei tricoul îl îmbracă, fundașul în vârstă de 22 de ani rămâne o „piesă” esențială în prima reprezentativă a țării noastre, lucru punctat și în presa internațională. 
„Fundașul central al României, Radu Drăgușin, a avut șanse limitate la Tottenham Hotspur, în a doua jumătate a sezonului 2023/2024, dar este crucial pentru cauza țării sale la EURO 2024, unde abilitatea sa aeriană, fizicul și munca asiduă îl fac un jucător remarcabil”, notează Reuters, într-un articol cu titlul „Dragușin va fi stânca României la EURO2024”.   

Obiectivul României: să depășească faza grupelor

„Scopul nostru este să trecem de grupă”, a punctat Drăgușin, potrivit sursei citate, adăugând că „Odată ce vom ieşi din grupă, ne vom stabili un alt obiectiv”.
Reamintim că EURO2024 se va disputa între 14 iunie și 14 iulie, în Germania, iar naționala din România a fost repartizată în Grupa E a turneului, alături de Belgia, Slovacia şi Ucraina. România va debuta pe 17 iunie, contra Ucrainei, la München. Pe 22 iunie va avea loc meciul cu Belgia, la Köln, iar pe 26 iunie va întâlni Slovacia, la Frankfurt. Țara noastră va fi pentru a şasea oară la turneul final al Campionatului European, după ediţiile din 1984, 1996, 2000, 2008 şi 2016, cea mai bună performanţă reuşind-o în 2000 - sferturi de finală.
Între timp, naționala lui Edi Iordănescu mai are programat un amical, pe lângă cel cu Bulgaria, urmând să întâlnească Liechtenstein, pe 7 iunie, de la ora 21.00, pe Stadionul Steaua.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
elicopter SMURD
image
image
image
image
image
image
edi iordanescu sportpictures (2) webp
image png
bucurie romani jpg
fani romania frf ro jpg
Romania  Ucraina Euro 2024 Foto Inquam Photos  Stefan Constantin (6) jpg
bucuria romanilor dupa victoria cu ucraina jpg
3x3 bcr streetball jpg
andrei ratiu si fiica jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net