Universitatea Craiova în pericol să nu poată juca meciul cu Rapid București

Ultima actualizare:

Patron al echipei de fotbal Universităţii Craiova, Mihai Rotaru a declarat, astăzi (miercuri, 19 ianuarie), că mai puţin de zece jucători din lot sunt apţi în acest moment. Situația formației este extrem de complicată după apariţia unor noi cazuri de infectare cu noul coronavirus. Printre cei afectaţi se numără şi Dan Nistor. Rotaru a precizat că Universitatea Craiova a solicitat ca partida de sâmbătă cu Rapid să fie amânată pentru marţi, însă Liga Profesionistă de Fotbal a refuzat.

Universitatea Craiova nu mai are nici 11 jucători valizi (Foto: sportpictures.eu)
Universitatea Craiova nu mai are nici 11 jucători valizi (Foto: sportpictures.eu)

Rotaru a expus situația la Digi Sport: “Mai avem încă doi jucători care au fost găsiţi pozitiv, plus încă un membru al staff-ului. Meciul cu Rapid... chiar nu ştim ce să spunem. Chiar dacă sperăm că vor fi negativi la ora meciului totuşi este inuman să-i aduci doar două două zile de ieşit din izolare și să-i pui să joace. Astăzi avem sub zece jucători apţi. Pe lista B noi avem undeva la cinci jucători. Echipa a doua nu este pe lista B, dacă era pe lista B îi foloseam. Toţi sunt asimptomatici, asta e singura veste bună. Nu este deontologic să spunem numele lor. Noi avem o rată de vaccinare de sută la sută”.

Mihai Rotaru a declarat duminică, 16 ianuarie, la Digi Sport, că echipa din Bănie are 14 jucători infectaţi cu coronavirus. Acesta a sugerat că și alte formații de la noiu vor fi într-o situație asemănătoare și că ar fi bine ca etapa de săptămâna viitoare să fie amânată. Rotaru a subliniat că “Sunt 14 jucători pozitivi, plus încă un membru al staff-ului. Totul este exponenţial. Varianta asta... Mâine o să facem din nou testare PCR. Sunt cazuri asimptomatice, adică puţină durere în gât, puţin ochi roşii. Dacă nu ar fi fost testaţi toţi erau la antrenament”, a spus patronul Universității, care a adăugat că gruparea va cere amânarea primului meci oficial din acest an dacă nu va avea numărul minim de 13 jucători apţi. “Noi putem să cerem reprogramarea pentru luni, dacă nu luăm în calcul să cerem reprogramarea la o dată ulterioară. Avem şi accidentaţi, plus cei care sunt în afara lotului. Dacă nu avem 13 jucători valizi cerem amânarea. Noi am considera că este bine ca întreaga etapă să fie amânată, dacă se adeveresc zvonurile despre alte echipe. Toată lumea este extrem de prudentă la club”, a afirmat Rotaru.

Gruparea din Bănie a anunțat că se confuntă cu cazuri de COVID-19 încă de vineri, 14 ianuarie: “Din păcate, în urma unei retestări RT-PCR, mai mulţi componenţi din cadrul lotului nostru şi din cadrul staff-ului au fost depistaţi pozitiv COVID-19”. Universitatea Craiova a efectuat pregătirea de iarnă în Turcia (Antalya). Gruparea și-a anulat meciul de verificare pe care urma să-l dispute mâine, cu formația din Brașov. Miercuri, aceasta renunțase și la amicalul cu FC Botoşani, programat în Turcia. Iniţial, Universitatea ar fi trebuit să joace cu echipa noregiană Raufoss IL, însă acea partidaă a fost anulată pentru că adversarii aveau mai multe cazuri de COVID-19 în cadrul lotului. Duminica trecută, Universitatea Craiova a obţinut o victorie în primul meci amical disputat în stagiul de pregătire din Antalya, scor 5-2, cu Paksi FC, din Ungaria.

Universitatea Craiova nu l-a putut transfera pe Varela

Mihai Rotaru a declarat, totodată, că Universitatea Craiova a intenționat să-l transfere pe Fernando Varela (34 de ani). „A fost principala țintă a noastră în această iarnă. Am muncit două săptămâni la acest transfer. Din păcate, nu s-a putut rezolva. PAOK a fost de acord, dar, din nefericire, mutarea a picat”, a SPUS Rotaru în emisiunea „Fotbal Club” de la Digi Sport.

Portughezul Varela a bifat 16 partide la PAOK în actualul an competițional. În Grecia a ajuns în 2016, de la FCSB, pentru 1,4 milioane de euro, iar de atunci a disputat 24 de meciuri și a marcat un gol.

Universitatea Craiova urează să joace sâmbătă, 22 ianuarie, la ora 20.00, pe teren propriu, cu FC Rapid, un meci contând pentru a 22-a etapă a Ligii 1.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net