A marcat în secunda 6: recordul celui mai rapid gol într-un meci la națională

Ultima actualizare:

Seria amicalelor din această perioadă a consemnat un record, după ce un gol înscris în secunda șase a unei partide a devenit recordul în materie de meciuri ale echipelor naționale.

Christoph Baumgartner (dreapta) a înscris în secunda șase (FOTO: EPA)
Christoph Baumgartner (dreapta) a înscris în secunda șase (FOTO: EPA)

Reușita austriacului Christoph Baumgartner merge direct în istorie, după ce fotbalistul a marcat, sâmbătă, în secunda şase a partidei amicale cu Slovacia, viitoarea adversară a României la EURO 2024, trecându-și numele în dreptul celui mai rapid gol înregistrat vreodată în fotbalul internaţional.
La cei 24 de ani ai săi, jucătorul a primit mingea de la Michael Gregoritsch, după fluierul de start și a sprintat de la centrul terenului şi a trecut de trei adversari, înainte de a trimite mingea în plasă printr-un şut puternic la poarta lui Martin Dúbravka, pe care l-a lăsat fără replică. Spre surprinderea  suporterilor slovaci, care priveau încă neîncrezători, golul s-a materializat, iar austriecii din tribună au sărbătorit furibund, în timp ce mijlocaşul lui RB Leipzig a fost înconjurat de coechipierii săi entuziasmaţi.

L-a detronat pe Lukas Podolski, care deținea supremația din 2013

Baumgartner l-a detronat, astfel, pe Lukas Podolski, care deținea recordul pentru cel mai rapid gol la națională, după ce a înscris pentru Germania împotriva Ecuadorului, în anul 2013 - atunci, mingea a ajuns în poartă după şapte secunde de joc.
O altă adversară a României la EURO2024, Belgia, a remizat cu Irlanda în deplasare, 0-0. Belgienii nu au putut conta pe cei mai buni jucători ai lor, portarul Thibaut Courtois (accidentat), precum și doi fotbaliști care au fost menajați - conducătorul de joc Kevin De Bruyne şi atacantul Romelu Lukaku.
De altfel, chinuit de accidentări, Thibaut Courtois a anunțat, încă de la finele anului trecut, că va spune „pas” Campionatului European din Germania, programat între 14 iunie și 14 iulie. „Din cauza accidentării, nu voi fi la EURO. Trebuie să mă recuperez complet întâi. Nu știu exact când aș putea reveni pe teren... Dacă am noroc, voi putea juca prima meci în mai, așa că n-am cum să fiu 100% pentru turneul final”, a punctat goalkeeper-ul legitimat la Real Madrid. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Mitsuko Tottori Japan Airlines FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
image
image
David Popovici jpg
Mioveni Unirea Slobozia (Sportpictures) jpg
Farul Rapid (Sportpictures) jpg
Sepsi OSK Sfantu Gheorghe FCSB (Sportpictures) jpg
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net