Alves, primele declarații după ce a fost eliberat, deși era condamnat pentru viol

La scurt timp după ce a fost eliberat din închisoare, deși fusese găsit vinovat pentru violarea unei femei, Dani Alves a oferit primele declarații. În vârstă de 40 de ani, fostul jucător spune că și-a petrecut primele zile în libertate alături de familie și prieteni, iar recent a oferit un interviu pentru o publicație catalană.

Dani Alves a fost eliberat din închisoare, deși era condamnat pentru viol (FOTO: EPA)
Dani Alves a fost eliberat din închisoare, deși era condamnat pentru viol (FOTO: EPA)

După ce a fost achitată cauțiunea de un milion de euro, care i-a permis eliberarea, potrivit legilor în vigoare, Alves va trebui să respecte o serie de reguli - pentru a se asigura că Dani Alves nu va pleca în Brazilia, țara sa natală, care refuză extrădarea, autoritățile din Spania i-au reținut pașaportul fostului fundaș, iar acesta este obligat să se prezinte, săptămânal, în fața instanței.
„Asta trebuie să fac. În fiecare vineri, trebuie să merg la Tribunal și asta e. Nu am altceva de făcut”, a spus Dani Alves potrivit „El Periódico”, dorind să facă o paralelă cu fotbalul, punctând că „meciurile pe care trebuie să le joc sunt în instanță” și că „habar nu are” cât poate dura un astfel de „meci”, până la soluționarea tuturor contestațiilor. 

Brazilianul, zâmbitor: „Sunt calm și bine”

„Oriunde m-am dus, m-am adaptat, pentru că pentru mine nu locul sfințește omul, ci omul sfințește locul”, a mai declarat Alves, zâmbind și spunând că este „calm și bine”.
În vârstă de 40 de ani, Dani Alves este unul dintre cei mai titraţi fotbalişti din istorie. E la cucerit 23 de trofee cu FC Barcelona, unde a evoluat între 2008 şi 2016. În cariera sa, brazilianul a mai jucat la Sevilla FC, Juventus Torino, Paris Saint-Germain şi Sao Paulo FC, iar în momentul arestării sale se afla sub contract cu echipa mexicană Pumas UNAM, care l-a concediat imediat după apariţia acuzaţiilor împotriva sa.
Reamintim că Alves fusese găsit vinovat de către Curtea de Justiţie din Catalonia. Faptele pentru care a fost judecat s-au petrecut într-un club din Barcelona, în noaptea de 30 spre 31 decembrie 2022, iar victima a fost o femeie de 23 de ani. Brazilianul și-a schimbat versiunea de cinci ori, revenind asupra declarațiilor sale, până să recunoască, în cele din urmă, că a întreținut relații sexuale cu femeia respectivă. Totuși, Alves a insistat că totul ar fi fost consimțit, însă instanţa a considerat că există suficiente probe pentru a-l condamna pe fostul jucător de la FC Barcelona, Juventus Torino sau Paris Saint-Germain, una dintre acestea fiind mărturia managerului clubului, care a povestit că femeia a fost văzută fugind din locul respectiv în timp ce plângea și spunând că a fost violată. În timpul procesului său, Alves a punctat faptul că se afla în stare de ebrietate în noaptea de dinaintea Revelionului - informativ, dacă alcoolul era acceptat de judecători drept circumstanţă atenuantă, pedeapsa sa nu putea depăşi şase ani de închisoare. La finalul procesului, acuzarea ceruse nouă ani de închisoare, în timp ce avocaţii reclamantului solicitau 12 ani. În cele din urmă, instanța a dictat patru ani și jumătate de închisoare, a fost eliberat după un an și două luni, legea permițând acest lucru, în urma achitării cauțiunii.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net