Aubameyang va câștiga doar 20.000 de euro pe lună la Barcelona!

Ultima actualizare:

Clubul Arsenal Londra a anunţat despărţirea de atacantul Pierre-Emerick Aubameyang (32 de ani). Internaționalul din Gabon a semnat un contract cu FC Barcelona și va câștiga, până la vară, un salariu lunar de doar 20.000 de euro! Atacantul s-a antrenat deja cu gruparea catalană.

Aubameyang a fost și căpitan al echipei Arsenal (Foto: EPA-EFE)
Aubameyang a fost și căpitan al echipei Arsenal (Foto: EPA-EFE)

După patru ani petrecuți la Arsenal Londra, Aubameyang îi va părăsi pe ”tunari”, iar plecarea celui care a jucat 162 de meciuri pentru aceștia are cauze disciplinare. În decembrie trecut, atacantul s-a întors cu întârziere dintr-o vizită în Franţa, iar carantina de 48 de ore impusă la întoarcerea sa din cauza COVID-19 l-a făcut să rateze un antrenament.

Această abatere de la program nu a fost prima, ci face parte dintr-o serie mai lungă. În martie 2021, de pildă, antrenorul lui Arsenal, Mikel Arteta, a decis să nu-l rețină pe Aubameyang pentru meciul cu Tottenham, după ce acesta a sosit târziu la reunirea dinaintea confruntării.

El a marcat doar zece goluri în campionat, în anul competițional 2020/2021, în care Arsenal a terminat pe locul 8 în Premier League, în timp ce în acest an are patru goluri şi o pasă decisivă, în 14 apariţii în Premier League. 

Oficializarea transferului de către Barca s-a produs astăzi. Echipa catalano a înregistrat, luni seară, în ultima zi de mercato, transferul jucătorului franco-gabonez, în vârstă de 32 de ani. Atacantul a efectuat vizita medicală. Clauza de reziliere va fi de 100 de milioane de euro.

Pierre-Emerick Aubameyang a semnat un contract până în vara anului 2023 şi marţi a efectuat primul antrenament sub comanda lui Xavi. Până la vară, el va încasa un salariu de circa 20.000 de euro! Adică mai puțin decât unii fotbaliști din Liga 1, precum Tănase (FCSB)... La Arsenal, Aubameyang obținea 1,5 milioane de lire sterline! O explicație pentru această situație este că Barcelona nu-și permite în acest an competițional să acorde salarii mari în contextul în care se confruntă cu o datorie importantă (circa 1 miliard de euro).

La Liga a salutat angajarea lui Aubameyang la Barcelona
La Liga a salutat angajarea lui Aubameyang la Barcelona

De origine gaboneză, Pierre-Emerick Emiliano François Aubameyang s-a născut în 18 iunie 1989, în localitatea franceză Laval. Ca junior a trecut pe la mai multe centre (Rouen, Bastia). Recrutat de AC Milan, în 2007, a fost promovat la prima echipă un an mai apoi. A fost împrumutat la Dijon (2008/2009), Lille (2009/2010), Monaco (2010/2011) și Saint Etienne (2011), ultima grupare transferându-l definitiv. Până să ajungă la Arsenal, a mai jucat pentru Borussia Dortmund (2013-2018).

Aubameyang a disputat un meci pentru echipa de tineret a Franței, iar apoi, în 2009, a debutat pentru prima reprezentativă a Gabonului, pentru care a jucat în 73 de meciuri și a marcat 30 de goluri.

Pierre-Emerick Aubameyang a condus echipa Arsenal la ultimul trofeu câştigat, Cupa Angliei din 2020, marcând atât în semifinale, cât şi în finală, dar statisticile sale s-au înrăutăţit după prelungirea contractului cu trei ani, care l-a făcut unul dintre jucătorii cel mai bine plătiţi din Premier League (21 de milioane de euro pe an).

Puteți urmări știrile Click! și pe Google News

image
image
image
image
image
image
Ana Maria Branza (Sportpictures) jpg
FC Botosani Dinamo (Sportpictures) jpg
Olimpiu Morutan (Sportpictures) jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
Real Madrid FC Barcelona (EPA) jpg
Inter Milano (EPA) jpg
image
Real Madrid Barcelona (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net