Chelsea nu pierde vremea: a ales deja cine să-i fie antrenor

Noul grup de proprietari ai lui Chelsea, care condus echipa de mai bine de trei luni, au ajuns la un acord verbal cu antrenorul Graham Potter pentru preluarea băncii tehnice.

Graham Potter, la un pas să semneze cu Chelsea (FOTO: EPA)
Graham Potter, la un pas să semneze cu Chelsea (FOTO: EPA)

Anunțul a fost făcut de Fabrizio Romano, un jurnalist italian care se bucură de „trecere” în rândul mai multor cluburi, nu de puține ori anunțând în premieră diverse mutări din fotbalul mare. 

Și-au dat deja mâna

Potrivit informațiilor din acest moment, Graham Potter şi-a dat acordul pentru a prelua echipa şi a primit acceptul celor de la Brighton, unde antrena anterior, pentru a negocia cu Chelsea.

La cei 47 de ani ai săi, Graham Potter pregătea Brighton din 2019, acum având misiunea la Chelsea de a continua și chiar îmbunătăți parcursul predecesorului său, Thomas Tuchel.

Sursa menționată spune că cele două părți și-au dat deja mâna, singurul lucru rămas de stabilit fiind negocierea dintre Chelsea și Brighton pentru suma pe care cea dintâi s-o plăteaască, astfel încât tehnicianul să fie eliberat de înțelegerea sa contractuală anterioară. 

I-a eclipsat pe Zinedine Zidane și Joachim Löw

Fiind, mai curând, o chestiune de formalitate, este de așteptat ca, în curând, Chelsea să oficializeze noua mutare din strategia echipei de pe Stamford Bridge. Graham Potter a reușit să îi eclipseze pe concurenții săi, favoriți pentru a o prelua pe Chelsea - Mauricio Pochettino, Zinedine Zidane și Joachim Löw. 

Chelsea ocupă locul șase în Premier League, având 10 puncte din 18 posibile, strâns din trei victorii, un egal și două înfrângeri. De-a lungul perioadei pe care a petrecut-o la gruparea engleză, din ianuarie 2021, Thomas Tuchel a adunat 100 de meciuri pe banca celor de la Chelsea, bilanțul său fiind de 62 de victorii, 19 remize și 19 înfrângeri. Iar când vine vorba despre trofee, fostul antrenor a impresionat, conducându-și echipa către Liga Campionilor, Supercupa Europei, precum și Campionatul Mondialul al Cluburilor.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro.

image
image
image
image
image
image
Cristiano Ronaldo la Juventus Torino (EPA) jpg
Manchester City Real Madrid jpg
Corvinul Voluntari (Sportpictures) jpg
Cristina Neagu (Sportpictures) jpg
Istvan Kovacs (EPA) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
Luca Mihai (Sportpictures) jpg
Cristiano Bergodi (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net