Cristiano Ronaldo și-a pus Arabia Saudită în cap: ce gesturi i-au adus suspendarea

Cristiano Ronaldo este din nou subiect de controverse în fotbalul saudit, după ce jucătorul portughez a avut o serie de gesturi obscene, cel mai recent la partida dintre Al-Shabab și Al-Nassr, câștigată de echipa sa cu 3-2, în etapa XXI din campionatul intern. 

Cristiano Ronaldo mai are un an și trei luni de contract cu formația saudită (FOTO: EPA)
Cristiano Ronaldo mai are un an și trei luni de contract cu formația saudită (FOTO: EPA)

Comportamentul nu a rămas nesancționat, iar Comisia de Disciplină din Arabia Saudită a decis suspendarea ibericului în vârstă de 39 de ani pentru o etapă, precum și o amendă de 30.000 de euro. Episodul s-a petrecut la finele meciului, după ce Ronaldo și-a felicitat coechipierii pentru victorie, apoi s-a adresat spectatorilor susținători ai gazdelor, apelând la gesturi obscene - cel mai probabil, așa jucătorul lui Al-Nassr a oferit o replică scandărilor cu numele lui Lionel Messi, considerat rivalul său de-o viață.

Cristiano Ronaldo, de părere că gestul său obscen reprezintă putere și victorie 

După părerea sa, însă, gesturile obscene nu sunt tocmai o problemă, în fața Comisiei de Disciplină rezumând să puncteze: „Respect toate cluburile, iar bucuria după meci exprimă putere și victorie și nu este ceva rușinos”. De altfel, Ronaldo nu e nici pe departe la primul comportament de acest gen, fiind obișnuit să se exteriorizeze dincolo de reguli și nefiind la prima situație în care comportamentul său stârnește controverse și atrage critici. 
Al-Nassr ocupă locul doi în campionatul saudit, la șapte puncte distanță de liderul Al-Hilal, având un bilanț de 17 victorii, o remiză și trei înfrângeri. Ronaldo țintește să câștige și Liga Campionilor Asiei alături de Al-Nassr, acolo unde se va întâlni cu Al-Ain, formație din Emiratele Arabe Unite, cu care se va duela în dublă manșă. Estimat la o valoare de 15 milioane de euro de către Transfermarkt, ibericul a trecut în fotbalul saudit din ianuarie 2023, asigurându-și cu actuala echipă o înțelegere valabilă până în vara lui 2025. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net