Cum speră Peru să învingă Brazilia: i-au legat picioarele lui Neymar

Naționala lui Peru va înfrunta, marți noapte, Brazilia cu care se va lupta în cadrul preliminariilor pentru Cupa Mondială FIFA, programată în 2026. Înainte de acest duel, s-a organizat un „spectacol” ieșit din comun: înarmaţi cu săbii, amulete şi o păpuşă de cârpe, zece şamani peruani au efectuat, luni, la Lima, un ritual în încercarea de „a-l neutraliza” pe Neymar.

Neymar, ținta unor ritualuri șamanice (FOTO: Getty Images)
Neymar, ținta unor ritualuri șamanice (FOTO: Getty Images)

Purtând veşminte tradiţionale, cei încadrați drept „vindecători” din munţi, din junglă şi de pe coastă au invocat „Tayta Inti” (n.r. Tatăl Soare) şi au aşezat o păpuşă de cârpe pe o fotografie a atacantului brazilian, legându-i piciorul stâng şi acoperindu-i piciorul drept cu o sabie de oţel. 

Șamanii „prevăd” un rezultat „în favoarea lui Peru, o remiză”

„L-am neutralizat pe Neymar, legându-i picioarele între ele. L-am legat pentru ca el să nu fie apt fizic, să nu alerge şi să nu joace bine”, a declarat pentru AFP şamanul Félix Rondán. La rândul său, șamanul Walter Alarcón, care a participat şi el la această „vrajă ancestrală” menită să slăbească inamicul, a declarat pentru aceeași sursă că scopul este de „a-i întuneca” mintea atacantului brazilian, astfel încât acesta să-şi piardă orientarea şi obiectivele. Totodată, în vederea meciului, a fost ridicat un altar în apropierea Stadionului Naţional din Lima, unde Peru se va duela cu Brazilia, partida contând pentru etapa a doua a preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială de fotbal, din 2026. „Vindecătorii” au plasat, de asemenea, plante cu spini şi scoici pe fotografiile altor nume mari din echipa naţională braziliană, precum Richarlison şi Casemiro. Totodată, înainte de ceremonie, ei au luat ayahuasca, o plantă medicinală halucinogenă din Amazonia, declarând prin vocea lui Walter Alarcón că „rezultatul va fi în favoarea Peru, vedem o remiză, dar va fi un meci dificil”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net