FCSB, aproape de turul doi din Liga Campionilor: 7-1 în prima rundă

Ultima actualizare:

FCSB și-a început parcursul european din noul sezon, formația de lângă Capitală câștigând, marți, deplasarea din prima manșă cu AC Virtus, campioana din San Marino, cu 7-1. La victoria grupării românești „au pus umărul” Darius Olaru cu o „triplă” ('6, '11, '37), Daniel Popa ('22, '27) și David Miculescu ('70, '73) cu câte o „dublă”, în vreme ce „golul de onoare” al gazdelor a fost înscris de Manuel Battistini, în minutul 86. Partida retur se va disputa, pe 16 iulie, la București. 

FCSB a câștigat meciul tur din prima rundă a Ligii Campionilor (FOTO: Facebook)
FCSB a câștigat meciul tur din prima rundă a Ligii Campionilor (FOTO: Facebook)

Scorul înregistrat în prima rundă preliminară de Liga Campionilor „a avut ecou” și încă unul în note de autoironie și în social media, pagina de Twitter „San Marino Fútbol”, urmărită de peste 300.000 de oameni, devenind virală pentru modul în care a comentat parcursul meciului. 
Dacă începutul a fost unul optimist -„Vom scrie istorie!”-, lucrurile s-au schimbat, treptat, odată cu golurile primite. „Minutul cinci. Gol marcat de Fotbal Club. Campioana din San Marino este deja în dezavantaj. Nu rezistăm nici cinci minute. Suntem groaznici”, „Încă un gol pentru români. Pierdem”, „Suntem un dezastru. Cât de slabi suntem!”, „Opriți meciul. Mai e mai mult de o oră de jucat!”, „Opriți meciul! Pe lângă faptul că e și EURO, asta ni se întâmplă aici și sufăr”, „Mai sunt încă 45 de minute și un meci întreg la retur! E groaznic!” au fost câteva dintre comentariile din prima parte a jocului. Nici repriza a doua nu a decurs mai fericit: „E un meci de fotbal sau de tenis? Suntem un dezastru” sau „Se bucură de parcă ar fi 2-0. Nu au inimă!” au fost replicile de pe pagina de Twitter. Singura „zvâcnire” a campioanei din San Marino a fost tratată, la fel, într-o notă de umor: „Virtus a marcat! Am luat-o razna! Battistini a intrat în istoria Ligii Campionilor și a marcat un gol! Am luat șapte, dar nu-i nimic, am marcat un gol! Europa tremură când o vede pe campioana din San Marino”

Urmează „dubla” cu Maccabi Tel Aviv?

Totuși, reacția antrenorului lui FCSB, Elias Charalambous, a fost una cumpătată: „Nu aveam foarte multe informații despre Virtus, înainte de partidă, însă jucătorii au fost foarte concentrați și serioși. Asta demonstrează că vor da totul pe teren, indiferent de adversarul pe care îl întâlnim. Scorul este foarte bun, cred că va fi suficient pentru calificare, însă mai avem o partidă. Astăzi, am jucat în San Marino și ne-am simțit ca și cum am fi jucat acasă! Le mulțumim din suflet suporterilor, sprijinul lor este extraordinar”.
Dacă va ajunge în turul secund din Liga Campionilor, FCSB va întâlni gruparea israeliană Maccabi Tel Aviv, pe 23 sau 24 iulie, iar returul va avea loc o săptămână mai târziu, în Ungaria.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Richard Gere și Julia Roberts în Pretty Woman, Profimedia (2) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Denis Dragus (Sportpictures) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Kosovo Romania (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (Facebook) jpg
Mircea Lucescu (Sportpictures) jpg
Ionel Ganea. FOTO Mediafax Foto / Sebastian Tătaru
alexoi jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net