Gata să mute munții: Mircea Lucescu, încrezător în calificarea la CM 2026

Ultima actualizare:

România are în față în drum plin de provocări, în noul sezon de Liga Națiunilor, dar cu o motivație supremă: calificarea la Campionatul Mondial din 2026. Cu mintea la ea, selecționerul Mircea Lucescu își pregătește campania din cadrul căreia primul test îi aduce pe „tricolori” față în față cu Kosovo, programat vineri, de la 21.45, în deplasare și televizat de Antena 1. 

Mircea Lucescu, pus pe fapte mari la națională (FOTO: Sportpictures)
Mircea Lucescu, pus pe fapte mari la națională (FOTO: Sportpictures)

Aflat la al doilea său mandat din carieră la „cârma” primei reprezentative a țării, tehnicianul de 79 de ani s-a arătat optimist și încrezător în șansele pentru Cupa Mondială din Canada, Mexic și Statele Unite Ale Americii.
„Să nu uităm că România este echipa care s-a calificat la Campionatul European! Este o echipă care a obținut o performanță acolo, ieșind din grupe de pe primul loc, o echipă care a acumulat experiență, în această perioadă, motivată, dispusă să facă tot ce e posibil pentru a face un pas înainte pentru o eventuală calificare la CM 2026. Suntem aici să jucăm fotbal într-o competiție europeană, în care fiecare echipă încearcă să aducă în teren ce e mai bun. Meciul se joacă pe teren și mă aștept să nu fie niciun fel de incident. Suntem sportivi, știm să ne apărăm unii pe alții, avem acest ADN de fairplay. Din punctul ăsta de vedere, nu-mi fac niciun fel de grijă”, a consemnat Lucescu Senior. Selecționerul României s-a arătat pragmatic și în privința „tricolorului” care a refuzat naționala, în vederea primelor două meciuri din campania de Liga Națiunilor - Horațiu Moldovan a preferat să rămână la noua echipă de club, divizionara secundă US Sassuolo.

În ce situație sunt Horațiu Moldovan și Ianis Hagi

„M-a rugat să îl lasă că vrea să devină titular. Eu vreau să devină titular acolo! E mai imprtant pentru noi, decât să-l ţinem rezervă la prima echipă să rămână acolo să se antreneze să devină titular la Sassuolo. Să avem un portar care joacă într-un campionat puternic meci de meci. Nu regret absolut nimic. A fost decizia mea. Nu a lui. Dacă îl forţam venea. Nu vreau să-mi încep mandatul cu ameninţări. Prefer o relaţie umană importantă”, a lămurit situația cu franchețe antrenorul român, acesta atingând și unul dintre subiectele „fierbinți” din ultima perioadă – situația incertă a lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers: „Pe Ianis îl vor toate echipele din România, adică automat ar fi prezent în echipa naţională. Trece printr-un moment mai dificil, aţi văzut ce se întâmplă acolo, dar sunt convins că va reuşi să treacă peste acest moment”. Următorul duel din programul României în Liga Națiunilor se va disputa, luni, pe Stadionul Steaua, de la ora 21.45.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate și William în 2022 la Royal Charity Polo Cup, Profimedia (3) jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
gheorghe multescu dinamo jpg
Novak Djokovic (EPA) jpg
influencer cehia jpg
barbosu voinea chiles  jpg
Neagu Twitter jpg
Mihai Covaliu (Sportpictures) jpg
Romanii de la Jocurile Olimpice si Paralimpice (Facebook) jpg
Andrei Borza (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net