City, campioană pentru a treia oară la rând. Haaland&co au declanșat fiesta

Ultima actualizare:

Manchester City poate răsufla deja ușurată, după ce și-a asigurat, din punct de vedere matematic, titlul din Premier League. După ce Nottingham Forest a învins-o pe Arsenal Londra, cu 1-0, sâmbătă, în penultima rundă a campionatului din Anglia, „cetățenii” au început deja sărbătorirea supremației în fotbal.

Erling Haaland, campion cu City în Premier League (FOTO: Getty Images)
Erling Haaland, campion cu City în Premier League (FOTO: Getty Images)

Formația lui Pep Guardiola consemnează, astfel, cel de-al nouălea său titlu de campioană din palmares, după cele cucerite în anii 1936/1937, 1967/1968, 2011/2012, 2013/2014, 2017/2018, 2018/2019, 2020/2021, 2021/2022 și 2022/2023. De cealaltă parte, Arsenal ratează dramatic titlul din Premier League, în ciuda faptului că „tunarii” au condus aproape tot sezonul în campionatul englez, dar a clacat pe final, cedând presiunii și lăsându-i locul de lider lui City. Totodată, pentru Nottingham, victoria cu Arsenal înseamnă salvarea de la retrogradare, așadar o reușită considerabilă. Revenind la Manchester City, gruparea e la două meciuri distanță, până la o „triplă” istorică: Erling Haaland și colegii lui îi vor înfrunta pe cei de la Manchester United în finala Cupei Angliei, precum și pe Inter, în finala din Liga Campionilor. 

Antrenorul lui Arsenal, fair-play, după ratarea titlului

În ciuda parcursul foarte bun, de-a lungul sezonului, Arsenal a ratat titlul, însă reacția lui Mikel Arteta a fost una sub semnul fair-play-ului. „În primul rând, felicitări Manchester City! Ei sunt campioni și merită să fie campioni. Din partea echipei mele, prezint scuze pentru că am lăsat impresia că o putem face, dar echipa nu a fost capabilă să câștige titlul și este responsabilitatea mea. Este dureros. Suntem aici ca să câștigăm, iubesc să câștig, iubesc ce face toată lumea la acest club pentru a câștiga. Când nu ajungi acolo, este dureros. Așa mă simt acum. Prețuiesc mult ce au realizat jucătorii, dar când ești acolo, următorul pas este să câștigi. Nu am reușit să realizăm acest obiectiv. Știu că nu suntem încă la acel nivel, dar trebuie să găsim o cale. Nu e suficient ce am făcut. Acest lucru nu se va schimba în trei luni. Trebuie să fim la acel nivel, dar trebuie să găsim alte modalități de a face asta. De exemplu, cu Nottingham trebuia să jucăm mult mai bine. Responsabilitatea este a mea”, a spus Mikel Arteta, potrivit celor de la Goal.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net