Sevilla FC și AS Roma, marele duel pentru trofeul din Liga Europa

Sevilla FC și AS Roma sunt cele două echipe care se vor înfrunta în disputa pentru trofeul din Liga Europa. Finala se va juca, în data de 31 mai, la Budapesta.

FC Sevilla (stânga) a câștigat toate finalele disputate în competiție (FOTO: Getty Images)
FC Sevilla (stânga) a câștigat toate finalele disputate în competiție (FOTO: Getty Images)

Spaniolii au trecut, joi, de Juventus Torino, cu 2-1, în prelungiri, după ce meciul tur s-a încheiat la egalitate, 1-1. În drumul său, Sevilla FC s-a impus, rând pe rând, în duelurile cu Fenerbahçe SK, Manchester United și Juventus. 
„Câștigarea trofeului Liga Europa este pentru tehnicieni care mereu au antrenat echipe în căutare de premii. Asta arată că sunt mai mulți tehnicieni de acest gen, care cu echipe bune pot obține lucruri geniale. Este un trofeu pentru cei care antrenează, în teorie, echipe mici! Am dominat meciul, ei au încercat, fără succes, să ne surprindă. Au înscris primii și meciul părea că se va sfârși cu victoria lor. Golul egalizator ne-a dat speranțe și, în prelungiri, am marcat și a doua reușită. A fost incredibil, o atmosferă senzațională. Nu am mai trăit așa ceva în cariera mea de antrenor”, a declarat tehnicianul lui Sevilla FC, José Luis Mendilibar, potrivit „Marca”.

Spaniolii nu au pierdut nici măcar una dintre finalele disputate

Totodată, duelul dintre AS Roma și Bayer Leverkusen, disputat tot joi, s-a încheiat cu o remiză „albă”, după ce italienii câștigaseră prima manșă cu 1-0. În parcursul său, AS Roma le-a învins pe Real Sociedad, Feyenoord Rotterdam și Leverkusen.
Spaniolii sunt la un pas distanță de a cuceri cel de-al șaptelea trofeu Liga Europa din istoria clubului, gruparea iberică dominând categoric competiția, în ultimele două decenii. Concret, Sevilla FC a mai obținut prestigiosul trofeu de fotbal în 2006, 2007, 2014, 2015, 2016 și 2020, reușind incredibila performanță de a nu pierde nicio finală disputată. De cealaltă parte, AS Roma nu a reușit să se impună în competiția europeană, pierzând o finală, în anul 1991, în fața celor de la Inter. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
sabalenka instagram jpg
Maradona
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net