Moruțan, victima birocrației: românul e într-o situație delicată în fotbalul turc

Olimpiu Moruțan se află într-o situație delicată la actuala sa echipă, MKE Ankaragücü, pentru care a semnat, în vara anului 2023, un contract pentru trei ani, lăsând în urmă parcursul de la Galatasaray Istanbul.

Olimpiu Moruțan se află într-o situație delicată în Turcia (FOTO: EPA)
Olimpiu Moruțan se află într-o situație delicată în Turcia (FOTO: EPA)

Totuși, fotbalistul de 24 de ani, estimat la patru milioane de euro de către Transfermarkt, se regăsește într-un context incert, după ce antrenorul lui Ankaragücü a anunțat că nu-l mai poate folosi pe român, în acest sezon, asta deoarece mijlocașul a bifat un anumit număr de meciuri, iar actualul club trebuie să le plătească celor de la Galatasaray o sumă considerabilă pentru a putea conta pe serviciile sale și de acum înainte.
Dacă, la începutul sezonului, președintele lui Ankaragücü anunța că a fost plătit transferul lui Moruțan de la Galatasaray și totul este în regulă, între timp situația se arată a fi complicată și se cere intervenția Federației de Fotbal din Turcia pentru a clarifica situația.

Ankaragücü nu s-ar fi achitat de obligațiile sale față de Istanbul

„Consiliul de etică al Federației Turce de Fotbal și Consiliul TFF ar trebui să inițieze o investigație. Cu siguranță trebuie făcut ceva în legătură cu această problemă pentru că instrucțiunile UEFA, FIFA și TFF nu permit o asemenea situație. Aceasta este o iluzie și ar trebui clarificată cu siguranță de TFF. Sau Ankaragücü ar trebui să facă o corectare cu privire la declarațiile lui Emre Belözoğlu, spunând că nu este așa. La fel, Galatasaray ar trebui să facă o declarație în acest sens”, se arată în presa din Turcia.
Ziarele din Turcia susțin că Ankaragücü nu ar fi achitat banii pentru transferul internaționalului român, iar cele trei milioane de euro, suma asupra căreia cele două cluburi au ajuns la un acord, ar urma să fie virate la finalul sezonului.
Înțelegerea presupunea că Ankaragücü ar fi obligată să achite suma doar dacă Moruțan ar bifa 27 de apariții în primul 11, în SuperLig, în acest sezon - în caz contrar, Galatasaray l-ar fi luat înapoi la vară. Dat fiind că nu se iau în calcul meciurile din Cupa Turciei și cele în care fotbalistul intră pe teren pe parcursul jocului și, în acest moment, Moruțan numără 20 de partide ca titular la Ankaragücü și alte cinci în care a fost folosit ca rezervă, antrenorul său mai poate miza pe el doar în câteva meciuri.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
profimedia 0891639079 jpg
image
image
image
image
image
image
Romania la ceremonia Jocurilor Olimpice (EPA) jpg
delegatia romaniei ceremonia deschidere jpg
Rafael Nadal (EPA) jpg
Nadia Comaneci (Sportpictures) jpg
Radu Dragusin (Facebook) jpg
Corvinul Rijeka (Sportpictures) jpg
David Popovici (EPA) jpg
delegatie romania jocuri olimpice jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net