Cine e cel mai bun jucător din Premier League. L-a depășit și pe Erling Haaland

Pep Guardiola l-a numit pe cel mai bun jucător din Premier League, în opinia sa și, în mod surprinzător, nu a fost vorba despre Erling Haaland. 

Pep Guardiola și-a ales favoritul din campionatul englez (FOTO: EPA)
Pep Guardiola și-a ales favoritul din campionatul englez (FOTO: EPA)

Într-un discurs de după meciul dintre Manchester City cu Manchester United, câștigat de echipa sa, duminică, scor 3-1, Guardiola a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Phil Foden: „A fost mereu un jucător talentat, dar între timp a câştigat și maturitate”, l-a complimentat antrenorul lui City, după „dubla” reuşită de atacantul, pe care îl consideră „cel mai bun jucător din Premier League, la ora actuală”.

„Este obiectivul meu să strălucesc la marile meciuri”

Tehnicianul spaniol a scos în evidenţă numărul de meciuri disputate de fotbalistul de numai 23 de ani, care se află deja la 40 de partide și 18 goluri înscrise în toate competițiile. „El a fost mereu un jucător talentat, dar a câştigat maturitate şi înţelege mai bine jocul, în special în plan defensiv. Poate juca la mijloc, pe dreapta, poate juca pe partea stângă, poate înscrie venind de pe stânga”, l-a caracterizat tehnicianul spaniol. „Ce poţi spune mai mult? El este cel mai bun jucător din Premier League, la ora actuală, pentru ansamblul jocului său. Este incredibil!”, a conchis Guardiola. „Este obiectivul meu să strălucesc la marile meciuri”, s-a rezumat să spună Foden.
City a învins pe teren propriu, cu scorul de 3-1, formaţia United, duminică, în derby-ul etapei a XXVII-a din campionatul de fotbal al Angliei. În primă fază, United a deschis scorul, chiar la debutul meciului de pe Etihad Stadium, prin Marcus Rashford ('8), însă „cetăţenii” au egalat la scurt timp după pauză prin Foden ('56), de altfel și cel mai bun jucător al meciului, care a reuşit, apoi, „dubla” ('80). În cele din urmă, rezultatul final a fost stabilit de norvegianul Haaland, în prelungirile meciului ('90+1). 
City se află pe locul doi în Premier League, la un singur punct distanță de liderul Liverpool FC, având un bilanț de 19 victorii, cinci remize și trei înfrângeri, în vreme ce United ocupă a șasea poziție, având 14 meciuri câștigate, două egaluri și 11 partide pierdute. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
gratar mici
image
image
image
image
image
image
Andres Sfait (Facebook) jpg
Ovidiu Ionescu si Bernadette Szőcs (Facebook) jpg
CSU Craiova FCSB (Sportpictures) jpg
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net