Pe picior de plecare: mari jucători din Europa, liberi să aleagă orice club

Cu două săptămâni, înainte de închiderea „ferestrei” de transferuri, din această iarnă, fotbalul european are o serie de mari jucători, care se află în ipostaza de jucători liberi de contract și ar putea pleca, dacă vreo altă echipă le-ar oferi avantaje de nerefuzat.

Kylian Mbappé ar putea ajunge în campionatul spaniol (FOTO: Getty Images)
Kylian Mbappé ar putea ajunge în campionatul spaniol (FOTO: Getty Images)

Alex Meret, portarul lui SSC Napoli, care a pus umărul la câștigarea celui de-al treilea titlul din istorie de către gruparea din Serie A, după cele din 1987 și 1990, ar putea lua calea altei grupări. Internaționalul italian își vede expirat contractul la SSC Napoli, la finalul acestui sezon, având vârsta de partea sa -26 de ani-, dar și constituția atletică. În întreaga perioadă petrecută la SSC Napoli, Alex Meret a adunat nu mai puțin de 160 de meciuri, în care a apărat buturile grupării italiene, în această perioadă dându-i, însă, bătăi de cap o accidentare - o leziune de mușchi, care îl va ține câteva săptămâni departe de meciurile oficiale.

Toni Kroos și Luka Modrić, simbolurile lui Real Madrid, la final de înțelegere

Pe fondul numeroșilor jucători, care aleg să meargă dincolo de Europa, în campionate nu la fel de puternice, dar mult mai bănoase, există și oameni care opun rezistență și care se încăpățânează să rămână o forță în „sportul rege” de pe continent. Real Madrid îi are, în această situație, pe „veteranii” Toni Kroos și Luka Modrić. Celui dintâi, aflat pe „Santiago Bernabéu” din 2014, îi expiră contractul în curând, mijlocașul neamț de 34 de ani având o înțelegere cu gruparea de Primera División doar până la finele lui iunie, cifrele sale fiind „grăitoare”: 442 de meciuri, 28 de goluri și 95 de pase decisive. Totodată, alăturat din 2012, Luka Modrić se apropie de finele contractului, mijlocașul croat de 38 de ani având aceeași scadență la Real Madrid, grupare la care a jucat în 510 partide, înscriind 38 de ori și oferind 82 de assist-uri.

Kylian Mbappé, vedeta posibilelor transferuri din această iarnă

Totuși, toți ochii sunt ațintiți asupra lui Kylian Mbappé, marea vedetă a acestei perioade de mercato – superstarul lui Paris Saint-Germain se află în ipostaza de a face o alegere, care se poate dovedi a fi crucială în cariera sa. La cei 25 de ani pe care îi are, purtătorul banderolei de căpitan se află în vizorul mai multor cluburi mari din fotbalul european. Estimat la o valoare de 180 de milioane de euro, adică egalul lui Erling Haaland, Kylian Mbappé a stârnit interesul unor echipe precum Real Madrid sau Liverpool FC, fiind în situația de a putea pleca fără să datoreze ceva campioanei Franței. Legendarul jucător al lui PSG a fost ca un „panaceu” al echipei din Ligue I, adunând 284 de meciuri, 237 de goluri și 101 de pase decisive.    
Un alt atacant care își poate schimba traseul, cât de curând, este Olivier Giroud, francezul de 37 de ani fiind aproape de scadența înțelegerii cu AC Milan, echipă al cărei tricou îl îmbracă din anul 2021, suficient cât să însumeze 108 dueluri, 42 de goluri și 17 assist-uri. Topul marilor jucători din fotbalul european pe picior de plecare este întregit de Ángel Di María, argentinianul de 35 de ani revenind la Benfica Lisabona, în vară, pentru an. Per total, în perioadele în care a evoluat la gruparea portugheză, Ángel Di María a adunat 147 de meciuri, în care a înscris de 24 de ori și a oferit 31 de pase decisive. De altfel, atacantul sud-american și-a anunțat retragerea de la echipa națională, după disputarea ediției de anul acesta de Copa América. 

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Universitatea Cluj Dinamo (Sportpictures) jpg
Parma (Facebook) jpg
CFR Cluj Rapid (Sportpictures) jpg
Cristiano Ronaldo (EPA) jpg
Real Madrid (EPA) jpg
Sabrina Maneca Voinea (Facebook) jpg
sabalenka instagram jpg
Maradona
image
actualitate.net
image
actualitate.net