Rakitic, eroul Croaţiei. A renunţat la şcoală şi a semnat cu Sevilla pentru că s-a îndrăgostit de o chelneriţă

Ultima actualizare:

    Mijlocaşul Croaţiei a executat penalty-urile decisive din partidele cu Danemarca şi Rusia şi pare că nici nu se gândeşte când şutează la poartă.  A „muncit” mult să ajungă aicifoto: EPA
Mijlocaşul Croaţiei a executat penalty-urile decisive din partidele cu Danemarca şi Rusia şi pare că nici nu se gândeşte când şutează la poartă. A „muncit” mult să ajungă aicifoto: EPA

E greu să găseşti un singur erou după o calificare dramatică în semifinalele unui Campionat Mondial, dar cineva iese tot timpul în evidenţă în astfel de partide. Dacă Subasic ne aşteptam să pareze câteva şuturi, presiunea cea mai mare a fost tot timpul pe ultimul executant. Iar la croaţi acesta a fost de fiecare dată Ivan Rakitic, om cu o poveste de viaţă extraordinară.

Mijlocaşul în vârstă de 30 de ani al Barcelonei este şi el „produsul” războiului din fosta Iugoslavie, născut în 1988 la Mohlin, în Elveţia, din doi părinţi croaţi care au fugit din calea bombelor. Kata şi Luka Rakitic au lucrat cu braţele, în construcţii şi menajerie, pentru a le asigura lui Ivan şi celor doi fraţi ai săi mai mari, Dejan şi Nikol, un trai decent. Cu tatăl şi primul născut şi ei fotbalişti, chiar dacă doar amatori, Ivan nu avea cum să nu îndrăgească balonul rotund. Mama sa l-a îndrumat însă spre şcoală, doar că în prima zi, copilul avea să tranşeze repede dilema vieţii sale. „M-a întrebat câţi ani trebuie să meargă la şcoală şi i-am spus că minimum 9. A spus, bine, o să merg la şcoală 9 ani, dar nici o zi mai mult. Am fost şocată. Mi-am dat seama pe loc că nu va excela la învăţătură”, avea să declare peste ani despre fiul său, Kata Rakitic.


    Rakitic şi Modric au fost cei mai importanţi jucători ai Croaţiei la acest Campionat Mondialfoto: EPA
Rakitic şi Modric au fost cei mai importanţi jucători ai Croaţiei la acest Campionat Mondialfoto: EPA

Şi aşa s-a întâmplat. Ivan s-a zbătut mereu să treacă clasa, la un moment dat chiar a abandonat şcoala şi a împlinit promisiunea făcută mamei cu nişte cursuri de arte şi meserii. Când era să-şi ia bătaia vieţii, Ivan le-a spus însă părinţilor să aibă răbdare că ştie ce va deveni: fotbalist profesionist. Era deja de la şapte ani în curtea lui FC Basel şi de acolo lucrurile sunt ştiute. Ivan a ajuns la Schalke 04 pentru cinci milioane de euro, apoi Sevilla l-a cumpărat pentru jumătate din această sumă, pentru ca în 2014, Rakitic să semneze cu Barcelona pentru 18 milioane de euro. Acum valorează minimum 50 de milioane de euro, dar unde să mai plece pentru că e deja la una dintre cele mai râvnite echipe din lume? Şi în viaţa personală Rakitic a procedat mai mult după instinct, iar modul în care şi-a cunoscut iubirea vieţii e fabulos. 

„Eram la Sevilla, cu fratele meu, Dejan, pentru a semna a doua zi transferul de la Schalke. Nu aveam somn de emoţii şi am ieşit la barul hotelului să beau o cafea. Am văzut-o pe chelneriţă şi am rămas mut. A venit apoi Dejan şi mi-a spus că avem o ofertă mult mai tare din altă parte şi că mergem acolo. I-am spus că nu, semnăm cu Sevilla, pentru că m-am îndrăgostit de chelneriţă. Nu schimbasem nicio vorbă cu ea pentru că nu ştiam spaniola. Doar m-am holbat toată noaptea”, a spus Rakitic de curând şi nici la treaba asta nu s-a înşelat. Pe femeie o cheamă Raquel şi e soţia lui din 2013. Cei doi au împreună două fetiţe, Adara şi Althea. O viaţă rezolvată din pur instinct. Ca şi cele două calificări ale Croaţiei la penalty-urile cu Danemarca şi Rusia.


    Raquel i-a sucit mintea şi Ivan a semnat cu andaluzii deşi avea oferte mai bune din altă partefoto: EPA
Raquel i-a sucit mintea şi Ivan a semnat cu andaluzii deşi avea oferte mai bune din altă partefoto: EPA

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Kate Letizia și Sofia colaj jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
romania mondiale jpg
Youssoufa Moukoko (EPA) jpg
Loida Zabala (Facebook) jpg
Razvan Marin (Sportpictures) jpg
Romania nationala fotbal (Sportpictures) jpg
Ianis Hagi (Sportpictures) jpg
Nationala fotbal Romania (Sportpictures) jpg
sala constanta handbal jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net