Record după record: Messi a marcat cel mai rapid gol din carieră. Cum arată Top3

Ultima actualizare:

Meciul amical de joi, câștigat de Argentina în fața Australiei cu 2-0, va rămâne fără doar și poate în palmaresul lui Lionel Messi, campionul mondial marcând cel mai rapid gol din cariera sa.

Lionel Messi a fost personajul principal în cel mai recent amical al Argentinei (FOTO: Getty Images)
Lionel Messi a fost personajul principal în cel mai recent amical al Argentinei (FOTO: Getty Images)

Mingea a atins plasa când cronometrul arăta un minut și 19 secunde, consemnând un record în cariera sud-americanului de 35 de ani. Messi a preluat inspirat pasa oferită de Enzo Fernández și a șutat fără nicio speranță pentru portarul australienilor, rezultatul final fiind stabilit în minutul 68, când Germán Pezzella a reluat cu capul o centrare de la Rodrigo de Paul. De altfel, seria amicalelor nu se încheie aici: delegația Argentinei ia calea spre Indonezia, urmând ca luni, de la 15.30, să dispute un meci la Jakarta, împotriva primei reprezentative locale.

Lasă PSG și FC Barcelona pentru Inter Miami

Dacă la națională consemnează record după record, în materie de cluburi, Messi trece printr-o schimbare: după doi ani petrecuți în tricoul lui Paris Saint-Germain, jucătorul a acceptat oferta celor de la Inter Miami, acolo unde este implicat și David Beckham. Decizia argentinianului a surprins, în primă fază, dat fiind faptul că zvonurile indicau fie o întoarcere la FC Barcelona, echipa unde a cunoscut celebritatea, fie o mutare în fotbalul saudit.
„Da, adevărul este că, evident, îmi doream foarte mult, eram foarte încântat să mă pot întoarce, dar pe de altă parte nu am vrut să las viitorul meu în mâinile altcuiva. Am vrut să iau propria mea decizie, gândindu-mă la mine, la familia mea. Deși am auzit că s-a spus că La Liga a acceptat totul și că era în regulă pentru ei să mă întorc, mai erau multe alte lucruri de pus la punct. Am auzit că trebuie să vândă jucători sau să scadă salariile jucătorilor și adevărul este că nu am vrut să trec prin asta. Am fost deja acuzat de multe lucruri, care nu erau adevărate în cariera mea la Barcelona și eram deja puțin obosit. Nu am vrut să trec prin toate astea. Am vrut să iau singur decizia și de aceea nu am mers la Barça. Deși mi-ar fi plăcut, nu s-a putut. De asemenea, sunt într-un moment în care vreau să ies puțin din focus, să mă gândesc mai mult la familia mea. Am vrut să caut și altceva, și un pic de liniște sufletească”, a vorbit Messi cu sinceritate pentru mundodeportivo.com.

Plecarea lui a fost „deplânsă” de un alt star al lui PSG, Kylian Mbappé, care a comentat schimbarea pentru „Gazzetta dello Sport”, atrăgând atenția că Messi nu a avut parte de recunoașterea pe care ar fi meritat-o la campioana Franței: „Vorbim despre probabil cel mai bun jucător din istoria fotbalului. Nu este niciodată o veste bună, atunci când un jucător ca Messi pleacă. Personal, nu înţeleg de ce atât de mulţi oameni au fost atât de uşuraţi că a plecat. Vorbim de Messi. El trebuie să fie respectat şi în Franţa nu a avut parte de respectul pe care îl merita. E o rușine. Este păcat, dar asta este situaţia. Trebuie făcut ce se poate pentru a-l înlocui”.

Cele mai rapide goluri din istorie

Messi este departe, totuși, în clasamentul general al celor mai rapide goluri înscrise în „sportul rege”. Lider este Nicklas Bendtner, care a marcat în tricoul lui Arsenal împotriva lui Tottenham, după doar 1,8 secunde.  Pe locul doi se află tot un jucător angrenat în fotbalul englez, Marc Burrows, care a înscris după doar două secunde, într-un meci din eșalon inferior, dintre Cowes Sports și Eastleigh, el fiind legitimat la cea dintâi echipă. Podiumul este completat de Nawaf Al-Abed, care a marcat după 2,4 secunde pentru Al-Hilal în partida cu Al-Shoalah.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
Cristi Chivu (Faceobook) jpg
Edi Iordanescu (Sportpictures) jpg
Rapid CSU Craiova (Sportpictures) jpg
Andrei Ratiu (EPA) jpg
Sorana Cirstea (EPA) jpg
Razvan Lucescu (Facebook) jpg
fcsb jucatori galerie jpg
David Popovici jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net