Record la Real: Endrick, cel mai tânăr marcator all-time în Liga Campionilor

Ultima actualizare:

Real Madrid a consemnat un moment istoric în meciul din Liga Campionilor disputat, marți, împotriva celor de la VfB Stuttgart și încheiat cu 3-1 pentru formația de pe „Santiago Bernabéu”: la cei 18 ani ai săi, Endrick și-a câștigat fără doar și poate un loc special, devenind cel mai tânăr marcator all-time al echipei în cea mai tare competiție intercluburi din Europa. 

Endrick, direct în istorie cu Real Madrid (FOTO: EPA)
Endrick, direct în istorie cu Real Madrid (FOTO: EPA)

Intrat pe teren spre finele meciului, în minutul 80, în locul lui Jude Bellingham, brazilianul s-a remarcat imediat, scăpând pe contraatac - deși avea posibilitatea să-i paseze fie lui Vinícius Júnior, fie lui Kylian Mbappé, tânărul jucător a ignorat ambele variante, preferând să tragă direct la poartă și surprinzându-l nepregătit pe portarul Alexander Nübel, stabilind scorul final. Astfel, Endrick a înscris un gol cu un şut din afara careului, în minutul 90+5, „parafând” victoria madrilenilor, fiind totodată prima sa reușită în Liga Campionilor. La cei 18 ani şi 58 de zile, sud-americanul a doborât recordul fostului mare jucător madrilen Raúl González, care avea 18 ani şi 113 zile, când a reuşit un hattrick în victoria madrilenilor cu 6-1 împotriva lui Ferencvárosi, în 1995, potrivit UEFA.

Încă-și caută un loc în primul 11 al lui Real Madrid

Revenind la Endrick, brazilianul a fost transferat de Real Madrid pentru aproape 50 de milioane de euro, anunțându-se drept unul dintre viitoarele mari nume ale fotbalului mondial - până acum, sud-americanul a adunat cinci prezențe pentru gruparea spaniolă, în această stagiune, marcând două goluri - în afara golului de marți seară, brazilianul a mai punctat în La Liga, în meciul cu Real Valladolid, câștigat de madrileni cu 3-0. Până acum, Endrick nu a fost vreodată, deocamdată, titular, fiind mereu introdus pe finalul meciurilor, căutându-și încă locul în primul 11 al grupării de pe „Santiago Bernabéu”.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
Erling Haaland (EPA) jpg
Helmuth Duckadam (Sportpictures) jpg
david popovici 2 jpg
ilie nastase facebook jpeg
Bayern Munchen Dinamo Zagreb (EPA) jpg
Salvatore Schillaci (Getty Images) jpg
Andrei Ratiu (Sportpictures) jpg
Valentin Mihaila (Sportpictures) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net